Werken met de BRO

Vanuit welke rol werkt úw organisatie met de BRO? Dat kunnen trouwens meerdere rollen zijn. Een bronhouder kan immers ook zelf gegevensleverancier zijn. En een projectleider kan zowel als gegevensleverancier als gebruiker betrokken zijn bij de BRO. En begint u net of bent al een paar stappen verder? Hieronder hebben we per rol alle belangrijke informatie bij elkaar gezet.

Ik ben bronhouder

Bronhouder

Uw organisatie speelt een belangrijke rol bij het werken met de BRO. Bronhouders zijn namelijk verantwoordelijk voor het opnemen van gegevens in de BRO en de kwaliteit van die gegevens. Wat moet een bronhouder doen?

Ik ben gegevensleverancier

Gegevensleverancier

Uw organisatie levert gegevens aan de BRO. Uw bijdrage aan de BRO is onmisbaar; zonder gegevens is er immers geen BRO. Wat moet u weten en wat moet u doen?

Ik wil gegevens opvragen

Afnemer

Gegevens opvragen is een goed idee! De Basisregistratie Ondergrond is er juist op gericht om gegevens te hergebruiken. Bekijk de mogelijkheden.

Ik lever of ontwikkel software

Software ontwikkelaar

Samen met u komt de BRO tot leven. Of u nu ICT architect bent, software-ontwikkelaar of softwareleverancier, we hebben alle belangrijke informatie op een rij gezet.

Ik ben beleidsmaker/projectleider

Beleidsambtenaar/projectleider

Ook u bent een onmisbare schakel. Wij hebben informatie over de BRO en de ondergrond verzameld die speciaal voor u wetenswaardig is. En grote kans dat u ook gegevens moet aanleveren.

Ik ben bestuurder

Bestuurder

U bent bestuurder en u wilt goede besluiten nemen over de leefomgeving. Kennis van de ondergrond is daarbij onmisbaar. Wat moet u weten en hoe kunt u dit in uw praktijk toepassen?