Inhoud van de BRO

In vogelvlucht

De BRO vormt het fundament voor beheer en beleid van de ondergrond in Nederland. Komende jaren staan in het teken van het vullen en gebruiken van de BRO. Op dit deel van de site brengen we voor u de inhoud van de BRO in kaart.

Beginnen met de BRO

Gaat u beginnen met de BRO? Dan hebben wij een handige startpagina voor u gemaakt met basisinformatie van de website.

Wat is de BRO?

De Basisregistratie Ondergrond (BRO) is een centrale registratie met publieke gegevens over de Nederlandse ondergrond. Het is een fundament om op te bouwen. Wat is basisinformatie die u moet kennen?

Registratieobjecten

Registratieobjecten tegel

De BRO registreert de gegevens die afkomstig zijn van objecten als een sondering of een boormonster. Deze objecten heten daarom registratieobjecten. We geven u een overzicht en uitleg.

Planning

Planning tegel optie 2

De registratieobjecten worden de komende jaren in vier tranches ingevoerd. Hier vindt u de planning van alle registratieobjecten.

Aanleveren en opvragen

Aanleveren en opnemen tegel

Alle praktische tips en tools hebben we voor u op een rij gezet om het werken met de BRO eenvoudiger en prettiger te maken.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen tegel

Wat is een bronhouder? Mogen sondeerbedrijven ook gegevens aanleveren? Moeten grondwaterstandmetingen ook in de BRO? Hier vindt u de meestgestelde vragen en de antwoorden daarop.