Softwareleverancier

Bent u ICT architect en wilt u de processen en systemen in uw organisatie geschikt maken voor de BRO? Past u software aan om gegevens aan te leveren  of op te vragen bij de BRO? Of wilt u nieuwe BRO-producten ontwikkelen? Wij helpen u graag op weg.

BRO-gegevens aanleveren

Voor de Basisregistratie Ondergrond moeten gegevens per registratieobject aangeleverd worden als 'BRO-verzoek' in het Bronhouderportaal. Voor elk registratieobject is een instructie beschikbaar, zodat u weet hoe u uw software daarop kunt aanpassen. Ook is er een handreiking aanleveren BRO-gegevens waarin alle generieke technische informatie staat. Als u niet zelf de organisatie bent die het 'BRO-verzoek' in het Bronhouderportaal zet, dan hoeft u zich niet aan te melden bij de BRO. Wilt u wel uw levering van gegevens testen, dan is aanmelden wel praktisch. U kunt namelijk testen in de demo-omgeving van het Bronhouderportaal. Verder is het ook mogelijk om waardelijsten van een registratieobject op te vragen via een REST-service.

BRO-gegevens opvragen

Er zijn verschillende BRO-producten om gegevens die in de landelijke voorziening BRO staan op te vragen en te gebruiken voor diverse toepassingen. In de handreiking afname BRO-gegevens vindt u het overzicht. Een van de mogelijkheden is aansluiten op de SOAP webservices. Hiervoor zijn per registratieobject nadere instructies beschikbaar. Ook kunt u gebruikmaken van BROloket, PDOK of de REST services.

Zelf BRO-producten ontwikkelen

We willen graag softwareontwikkelaars stimuleren om nieuwe BRO-producten te ontwikkelen, zodat meerdere partijen daar gebruik van kunnen maken. Maar bijvoorbeeld ook bestaande software in algemene zin geschikt maken voor de BRO, is belangrijk. Maak daarom gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Ook vindt u op de BRO Productomgeving extra informatie voor softwareontwikkelaars.

Samen maken we de BRO

Of u nu software ontwikkelt of aanpast om gegevens uit de Basisregistratie Ondergrond op te vragen of aan te leveren, we vinden het belangrijk om goed contact met u te houden. Daarom zijn er 2 overleggen: het softwareleveranciersoverleg en het BRO Softwareplein. U bent van harte uitgenodigd bij deze en andere BRO-bijeenkomsten.

Bekijk de architectuur

BRO_Architectuur

Wilt u als architect meer weten? Bekijk dan de toelichting op de architectuur van de BRO.

Instructies

Honingraad_klein

Voor welk registratieobject wilt u software ontwikkelen? We hebben alle instructies voor u op een rij gezet.

Praktische tips

Bronhouderportaal

Maak gebruik van de producten en hulpmiddelen die er zijn voor het werken met de Basisregistratie Ondergrond.