Afnemer of adviesbureau

Adviseurs, beleidsmakers, GIS-specialisten, maar ook aannemers werken met gegevens uit de BRO.

Het is wettelijk verplicht om de BRO te gebruiken bij publieke taken van of in opdracht van bestuursorganen. Deze VKA Procesanalyse (pdf, 1.8 MB) geeft een beeld van de toepassingen. Daarnaast kan ook iedereen die geïnteresseerd is gegevens of modellen uit de Basisregistratie Ondergrond opvragen.

Welke gegevens en modellen

De BRO bevat een schat aan data. Wil je weten wat in de BRO? Lees meer bij gegevens (ook wel registratieobjecten), modellen en planning.

Waar gegevens en modellen ophalen

Er zijn verschillende mogelijkheden: BROloket, PDOK en de uitgiftewebservices (SOAP webservice en REST services). BROloket is handig voor regionale vraagstukken. Je kunt de gegevens en modellen direct op de kaart bekijken en daarna downloaden. Bij PDOK kun je datasets downloaden voor landelijke analyses. Geautomatiseerd gegevens ophalen kan via de SOAP webservices van de BRO of de REST services. Of zet een digitale dataroom (pdf, 783 kB) op.

Constateer je een mogelijke fout?

Twijfel je aan de juistheid van bepaalde gegevens in de BRO? Of twijfel je over een bepaald aspect van een model? Laat het ons weten met een BRO terugmelding.

Samen maken we de BRO

Of je nu gegevens uit de Basisregistratie Ondergrond opvraagt of aanlevert, we vinden het belangrijk om jouw wensen en ervaringen met de BRO te horen. Dankzij jouw feedback komen we verder en kunnen we de BRO verbeteren. Je bent als gebruiker van BRO-gegevens van harte welkom op de BRO-bijeenkomsten.

Maak kennis met de BRO

Beginnen met de BRO

Wil je meer weten over de Basisregistratie Ondergrond? Bekijk de BRO in vogelvlucht als korte introductie van de BRO.

Tips en tools

Aanleveren en opnemen tegel

Aan de slag? Maak gebruik van de praktische tips voor het opvragen van gegevens en het gebruik van de modellen.

Inspiratie

Wat kun je allemaal met BRO-gegevens? De toepassingen van gegevens van de ondergrond zijn uiteenlopend.