Onjuistheden gevonden? Doe een BRO terugmelding

Twijfel je aan de juistheid van bepaalde gegevens in de BRO? Of twijfel je over een bepaald aspect van een model? Laat het ons weten met een BRO terugmelding. Samen verbeteren we de kwaliteit van de BRO!

Wat is voor jou van toepassing:

Voor terugmelden hebben we een eenvoudig formulier gemaakt dat je in stappen door het proces leidt. Let op: houd het BRO ID van het registratieobject van de terugmelding bij de hand (bij gegevens) of de xy coördinaten/adres (bij modellen). Het formulier bestaat uit de volgende velden:

  • Vink aan vanuit welke organisatie je de melding doet.
  • Vul jouw gegevens in.
  • Kies het registratieobject of model waarover je een terugmelding wilt doen.
  • Vul het BRO ID van het object waarop de terugmelding wordt gedaan of de xy coördinaten/adres bij een terugmelding op een model.
  • Hierna geef je een duidelijke omschrijving van de situatie/interpretatie zoals die zou moeten zijn. Ter verduidelijking van deze omschrijving kun je onderaan het scherm bijlagen, zoals figuren en kaartjes, uploaden.
  • Controleer de ingevulde gegevens.
  • Als deze juist zijn, klik je op 'indienen'.

Dit is het terugmeldformulier om onjuistheden van gegevens te melden.

Dit is het terugmeldformulier om onjuistheden bij modellen te melden

Wat gebeurt met de BRO terugmelding?

Wanneer het een terugmelding op een registratieobject betreft, toetst TNO of een melding zodanig is opgesteld dat een bronhouder deze inhoudelijk kan beoordelen. Als dat het geval is, wordt de bronhouder van de terugmelding op de hoogte gesteld. Het registratieobject wordt dan in onderzoek genomen en de bronhouder onderzoekt vervolgens de terugmelding. Het kan dan enige tijd duren (wettelijke termijn is 16 weken), maar uiteindelijk brengen we je op de hoogte van het resultaat van je melding.

Voor een terugmelding op een model geldt geen wettelijke oplostermijn. De modelmaker kan besluiten om de terugmelding te verwerken in een volgende release van het model, maar is dit niet verplicht. Tot die tijd staat de terugmelding geregistreerd bij het model. De lijst met actuele terugmeldingen staat op BROloket.


Voorbeelden

Wij hebben voor jou een aantal voorbeelden verzameld van situaties waar een terugmelding moet worden gedaan.

Stappenschema terugmelding

Je krijgt een terugmelding, wat moet je doen? Dit stappenplan helpt je verder.

Actuele terugmeldingen modellen

Op BROloket staat een lijst met de terugmeldingen voor de ondergrondmodellen.