Afnemer

Wilt u gegevens van de BRO gebruiken?

Sommige organisatie zijn verplicht om de BRO te gebruiken. Daarnaast kan ook iedereen die geïnteresseerd is in gegevens uit de Basisregistratie Ondergrond, die gegevens opvragen. Graag zelfs. De BRO is juist opgezet om hergebruik van gegevens mogelijk te maken. Dat scheelt kosten voor onderzoek. Bronhouders zijn zelfs wettelijk verplicht om die gegevens te raadplegen. De gegevens van de BRO zijn bovendien allemaal op dezelfde manier gestandaardiseerd. Het is daardoor makkelijker om die gegevens uit te wisselen en te combineren met andere gegevens. Het draagt bij aan minder maatschappelijke faalkosten, veiligere constructies en een duurzame toekomst. Dus wilt u BRO-gegevens gebruiken? Doen!

Welke gegevens

De BRO bevat een schat aan data. Wilt u weten wat in de BRO zit of wat binnenkort beschikbaar komt? Lees meer bij gegevens (ook wel registratieobjecten) en planning.

BRO-producten en hulpmiddelen

U kunt uit verschillende BRO-producten kiezen om gegevens van de Basisregistratie Ondergrond op te vragen. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen. Bekijk de pagina over het  opvragen van gegevens uit de BRO.

BRO-gegevens en dan...

Het interpreteren van BRO-gegevens en het combineren met andere gegevens, vraagt de nodige expertise. Twijfelt u aan de toepassing van BRO-gegevens en wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO.

Samen maken we de BRO

Of u nu gegevens uit de Basisregistratie Ondergrond opvraagt of aanlevert, we vinden het belangrijk om uw wensen en ervaringen met de BRO te horen. Dankzij uw feedback komen we verder en kunnen we de BRO verbeteren. U bent als gebruiker van BRO-gegevens van harte welkom op de BRO-bijeenkomsten.

Maak kennis met de BRO

Beginnen met de BRO

Wilt u meer weten over de Basisregistratie Ondergrond? Bekijk de BRO in vogelvlucht als korte introductie van de BRO.

Opvragen van gegevens

Bronhouderportaal

Maak gebruik van de producten en hulpmiddelen voor het opvragen van gegevens uit de Basisregistratie Ondergrond.

Inspiratie

Wat kunt u allemaal met BRO-gegevens? De toepassingen van gegevens van de ondergrond zijn uiteenlopend.