BRO nieuwsbrief december

Beste BRO-community,

Dit jaar was weer een bijzonder jaar. Samen met u hebben we weer veel gerealiseerd: van de implementatie van nieuwe registratieobjecten tot prachtige praktijkvoorbeelden. De vooruitzichten voor een nieuw hoofdstuk in de BRO – een tweede fase met bodemverontreiniging - zijn gunstig.  Tegelijkertijd geven we het stokje voor het ketenbeheer op 1 januari over aan TNO. Graag nemen we u mee langs een aantal hoogtepunten in het afgelopen jaar en kijken vooruit naar 2022.

Lees het persoonlijke bericht van Marjan Bevelander en Martin Peersmann

Aan de slag met Tranche 4

Vanaf 1 januari 2022 kunnen alle Bronhouders aan de slag met het nieuwe registratieobject Formatieweerstandonderzoek (FRD). Ook nieuw in de BRO is het Model Grondwaterspiegeldiepte. De Geologische boormonsteranalyse (BHR-G) wordt toegevoegd aan het geologisch booronderzoek en tot slot is de Bodemkaart bijgewerkt.

Eindsprint

De afgelopen paar maanden zijn er veel dingen gebeurd en hebben ook wij een eindsprint gemaakt. Op de valreep laten we nog een paar zaken de revue passeren.

Praktijkvoorbeelden

De laatste maanden is een aantal nieuwe praktijkvoorbeelden opgeleverd:

Onderzoeken

Ook zijn er twee belangrijke onderzoeken die we onder de aandacht willen brengen:

Goede voornemens

Iedereen heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. Sommige goede voornemens zijn gemakkelijk en andere weer lastig om vol te houden.

Wij maken het heel gemakkelijk. De goede voornemens die wij aanbieden zijn twee uitnodigingen:

  1. Kom naar het BRO'tje Vraag-maar-raak! van 13 januari. Het is een traditioneel vragenuurtje. In het panel zitten 7 deskundigen, dus ook als u zelf (nog) geen vraag heeft, zijn de antwoorden alleen al interessant genoeg om virtueel aan te schuiven.

  2. Kom naar de Ketendag op 20 januari. Zoals elke maand is er ook in januari een update gepland over de technische resultaten en vorderingen van de BRO.

BRO Ondersteuning rond de feestdagen

Wilt u rond de feestdagen het moment benutten om aan de slag te gaan met de BRO? De BRO Servicedesk is gewoon bereikbaar, ook op oudjaarsdag! Dus heeft u hulp nodig bij het beantwoorden van uw vragen en bij het oplossen van problemen? Soms kan een telefoontje naar 088- 8664 999 al genoeg zijn.

U bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.