Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Met het aanleveren van zo’n 11.000 historische sonderingen is Rotterdam in één klap de grootste leverancier van BRO-gegevens. Al bij de invoering van de eerste tranche van de BRO in 2018 ging Rotterdam enthousiast aan de slag met de BRO. Een paar medewerkers van het Ingenieursbureau bouwden veel kennis op en zorgden ervoor dat Rotterdam aan de wettelijke taken kon voldoen. Don Zandbergen en Patrick Koek vertellen hoe Rotterdam steeds meer werk maakt van de BRO.
Op maandag 3 augustus start de publieke consultatie voor het registratieobject Geologische boormonsteranalyse (BHR-G BMA). De consultatie loopt tot en met 28 september. Uw inbreng wordt zeer gewaardeerd. Meedoen is gemakkelijk en kan digitaal.
De praktijkvoorbeelden van de BRO hebben de eerste prijs gekregen in de categorie 3D GIS-kaarten van Esri. De prijs is uitgereikt in het kader van de Esri GIS-conferentie in september. De nieuwste storymap van Amsterdam AmstelStad is als voorbeeld ingezonden.
Hoe helpen ondergrondgegevens en 3D ruimtelijke planning bij de planvorming voor een nieuw warmtenet in het Paasheuvelweggebied? Het Programma BRO deed met de gemeente Amsterdam een proef op de som. Een integrale aanpak en goed zicht op de samenstelling van de ondergrond en alles wat daarin aanwezig is, blijken cruciaal te zijn in dit project. Over de zoektocht in de ondergrond die aan deze conclusie voorafging, is nu een storymap gemaakt.
De updates van de services voor grondwatermonitoringputten (GMW) in PDOK zijn vanaf nu geautomatiseerd. Dat betekent dagelijks actuele gegevens in plaats van wekelijks. Dit levert kwaliteit en tijdbesparing op in het beheer. Bij PDOK zijn nu ook de nieuwe WMS-service en de Atomfeed voor de grondwaterputten beschikbaar gesteld.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!