Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Het implementeren van de BRO bij de gemeente Haarlemmermeer verloopt geleidelijk, maar gestaag: als een olievlek breidt de BRO zich uit in de ambtelijke organisatie. De eerste leveringen zijn door burgemeester Marianne Schuurmans met een persoonlijke druk op de knop gedaan. Er is een BRO-nieuwsbrief en intranetsite. Ook het tv-programma ‘Wie is de Mol’ wordt aangegrepen om de BRO-ondergrond onder de aandacht te brengen bij de collega’s. BRO-coördinator Thomas van Offeren krijgt er gelukkig alle ruimte voor.
De eerste geotechnische boormonsteranalyses van tranche 3 (BHR-GT BMA deel 2) zijn geleverd aan de BRO door Wiertsema & Partners. “Vanuit de VOTB hebben we met onze collega-bedrijven veel tijd gestopt in de voorbereiding om samen met het team van de BRO op 1 juli 2021 ook de aanvullende sterkteproeven in de BRO te kunnen opnemen”, zegt Kees-Jan van der Made, voorzitter van de branchevereniging VOTB. “Dit is een belangrijke stap, omdat de set geotechnische data nu (vrijwel) compleet is en binnen projecten gebruikt kan worden. We hopen dat anderen nu ook snel gaan schakelen.”
Heeft u als gemeente nog geen gegevens aan de BRO geleverd, en loopt u ergens tegenaan of weet niet zo goed hoe te beginnen? Speciaal voor u verzorgt het programma BRO deze zomer de Vraag-maar-raak-sessies.
Het project ‘Hergebruik en ontmanteling olie- en gasinfrastructuur’ van de BRO is genomineerd voor de Computable Awards 2021 in de categorie Overheidsproject. Dit project gaat over inzet van ICT bij het verkennen van hergebruik en ontmanteling van de bestaande olie- en gasinfrastructuur, zowel op land als op het Nederlandse deel van de Noordzee. Oordeel van de jury was: “De toegevoegde waarde van het project is zeer onderscheidend.”
Nu Nederland overstapt op duurzame energiebronnen, naderen de Nederlandse olie- en gasvelden het einde van hun economische levensduur. Normaal worden de velden en de bijbehorende infrastructuur voor winnen, verwerken en transporteren ontmanteld. Kunnen we platforms, pijpleidingen en lege gasvelden een nieuw leven geven, bijvoorbeeld voor opslag of transport van groene energie? De eerste pilots voor dit soort oplossingen lopen nu. Het Programma BRO verdiepte zich in dit onderwerp met hulp van EBN, Nexstep en NOGEPA. Hierover is nu een digitaal bladerboek (storymap) gemaakt.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!