Toegang demo-omgeving SOAP-webservice alleen nog met testcertificaat

Gepubliceerd 25 oktober 2021

In de demo-omgeving van de SOAP webservice van de BRO kan software getest worden voor het ophalen van BRO-gegevens. Voorheen was deze demo-omgeving toegankelijk met de combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord. Omdat voor de demo-omgeving van de SOAP webservice gewerkt wordt met een testcertificaat, is de alternatieve toegang met gebruikersnaam/wachtwoord uitgefaseerd.

Voor veel organisaties is het een uitkomst om alvast aan de slag te kunnen in de demo-omgeving van de uitgiftewebservice ter voorbereiding van het volledig geautomatiseerd opvragen van BRO-gegevens. Voor de productieomgeving van de SOAP-webservice is namelijk een PKI-certificaat nodig en het aanvragen daarvan kost tijd. Daarnaast is de demo-omgeving voor softwareleveranciers handig omdat ze daar de software kunnen testen.

Bij de BRO Servicedesk kan voortaan een testcertificaat worden opgevraagd om in die demo-omgeving van de SOAP-webservice aan de slag te kunnen. De toegang tot deze SOAP-webservice in de demo-omgeving is daarmee vergelijkbaar met die van de productie-omgeving. In de productie-omgeving is een PKI-certificaat nodig en in de demo-omgeving een testcertificaat.

Aanvragen testcertificaat bij BRO Servicedesk

Als je voor de demo-omgeving nog gebruikmaakt van toegang met gebruikersnaam/wachtwoord combinatie (ofwel ‘basicwus’) en deze wenst te blijven gebruiken, dan kun je bij de BRO Servicedesk een testcertificaat aanvragen. Deze blijft 1 jaar geldig. Het is namelijk niet meer mogelijk om op de demo-omgeving in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bekijk onze webpagina voor het gebruik van het certificaat.

Lees op de pagina SOAP-webservices meer over het ophalen van gegevens via de uitgiftewebservice en de alternatieve mogelijkheden, zoals PDOK en BROloket of de REST-services waarvoor geen PKI-certificaat nodig is.