Bronhouderportaal

Het Bronhouderportaal ondersteunt bronhouders en leveranciers bij een efficiënte levering van ondergrondgegevens aan de Basisregistratie Ondergrond.

U gaat aan de slag met het Bronhouderportaal. Hieronder vindt u praktische informatie.

Wat kunt u met het Bronhouderportaal?

In het Bronhouderportaal kunt u bepaalde taken toewijzen aan organisaties en machtigen om dat namens u uit te voeren. Verder heeft het Bronhouderportaal een aantal praktische functionaliteiten voor het aanleveren en controleren van gegevens. Verder is het belangrijk om te weten dat het alleen via het Bronhouderportaal mogelijk is om gegevens aan te (laten) leveren aan de landelijke voorziening om te registeren in de BRO.

Aan de slag met het Bronhouderportaal

Stap 1: Is uw organisatie aangemeld (tijdelijk nog via BROinfo) bij de BRO?

Stap 2: Heeft u eHerkenning 2+ dat is toegewezen aan de BRO of is voor u een e-mailaccount aangemaakt, zodat u kunt inloggen zonder eHerkenning?

Stap 3: Nu kunt u aan de slag.

Bronhouder moet starten

Een gegevensleverancier kan niet aan de slag in het Bronhouderportaal, als de bronhouder nog niet een project voor de leverancier in het Bronhouderportaal heeft aangemaakt.

Demo-omgeving Bronhouderportaal

Als uw organisatie is aangemeld bij de BRO, kunt u via de Servicedesk een demo-account aanvragen voor het Bronhouderportaal. U ontvangt dan een activatielink. Zodra u uw demo-account heeft geactiveerd, kunt u  het Bronhouderportaal alvast uitproberen. U herkent deze demo-omgeving aan de url (https://demo.bronhouderportaal-bro.nl) en de groene kleur. Maakt u gebruik van eHerkenning 2+ voor de BRO, dan hoeft u geen demo-account aan te vragen. U kunt dan met eHerkenning 2+ inloggen op de demo-omgeving.

Inloggen zonder eHerkenning

Voor medewerkers van een bronhouderorganisatie is het mogelijk om in plaats van met eHerkenning 2+ in te loggen met een e-mailaccount. Degene die de rol beheerder heeft namens uw organisatie in het Bronhouderportaal  kan voor u een e-mailaccount aanmaken. Niet-bronhouders moeten daarentegen altijd inloggen met eHerkenning. Dat geldt ook voor beheerders.

Een extra beheerder of beheerder wijzigen

U kunt bij de Servicedesk (tijdelijk via BROinfo) een extra beheerder van het Bronhouderportaal  aanmelden. Dat is handig in verband met afwezigheid tijdens bijvoorbeeld uw vakantie. Wilt u een beheerder wijzigen? Ook dat regelt u via de Servicedesk.

Leveringsbestand maken

Volg de instructie van het registratieobject waarvoor u gegevens wilt aanleveren. Raadpleeg ook de producten en hulpmiddelen voor het aanleveren van gegevens.

Releasenotes

Wilt u weten wat nieuw is in het Bronhouderportaal, raadpleeg dan de releasenotes.

Tips of wensen

Heeft u ideeën hoe we het Bronhouderportaal verder kunnen verbeteren? Praat mee of mail uw suggestie naar de Servicedesk.