Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Hoe helpen ondergrondgegevens en 3D ruimtelijke planning bij de planvorming voor een nieuw warmtenet in het Paasheuvelweggebied? Het Programma BRO deed met de gemeente Amsterdam een proef op de som. Een integrale aanpak en goed zicht op de samenstelling van de ondergrond en alles wat daarin aanwezig is, blijken cruciaal te zijn in dit project. Over de zoektocht in de ondergrond die aan deze conclusie voorafging, is nu een storymap gemaakt.
De updates van de services voor grondwatermonitoringputten (GMW) in PDOK zijn vanaf nu geautomatiseerd. Dat betekent dagelijks actuele gegevens in plaats van wekelijks. Dit levert kwaliteit en tijdbesparing op in het beheer. Bij PDOK zijn nu ook de nieuwe WMS-service en de Atomfeed voor de grondwaterputten beschikbaar gesteld.
Om te zorgen dat leerlingen actief kunnen meedenken over ruimtelijke vraagstukken in een stedelijke omgeving is het noodzakelijk dat ze kunnen werken met Geo-ICT. Ook moeten ze leren hoe zaken onder én boven de grond samen belangrijk zijn bij de ontwikkeling van steden. Daarom ontwikkelde EduGIS met het programma BRO een lespakket voor VMBO en nu ook voor HAVO/VWO.
Gebruikersonderzoek basisregistraties wijst uit: tevredenheid over gegevens en mogelijkheden, samenhang kan beter.
Ook bij Wageningen Environmental Research (WENR) gaat het werk aan de BRO gewoon door. Sterker nog: er zijn de laatste tijd aardig wat producten opgeleverd. Er zijn nieuwe versies van de Bodemkaart en Geomorfologische Kaart beschikbaar gesteld, een nieuwe storymap is gepubliceerd, het veldwerk en de werkzaamheden in het bodemfysisch lab gaan zo veel mogelijk door en er worden regelmatig publicaties en rapporten uitgebracht.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!