Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Ondergrondinformatie helpt ook bij het maken van beleidskeuzes voor zandwinning en aanleg van windmolenparken in zee. Dat blijkt uit een praktijkproef met Rijkswaterstaat, waarin er een afweging gemaakt moest worden tussen zandwinning en windenergie voor de kust van IJmuiden. Het kan allebei, maar 3D-inzicht in de ondergrond helpt om tot werkbare oplossingen te komen.
Het programma BRO is medeorganisator van de Geo-inspiratiedagen. In 2021 zijn er vier gepland. Tijdens de geo-inspiratiedagen praten we makers en gebruikers van (geo-)data bij op actuele ontwikkelingen, inspireren we met praktijkvoorbeelden, stippen we aandachtspunten aan èn bieden we gelegenheid om onderling weer even bij te praten. De eerste inspiratiedag is op 20 april en gaat over Digital Twins.
Meld u aan voor de BRO Ketendag.
Hoe kan de BRO als informatiebron helpen bij de ontwikkeling en uitvoering van initiatieven op het gebied van verdroging en vernatting? Met deze vraag van de BRO is organisatieadviseur Dick Konings het land in gegaan. Conclusie: de echte oplossing voor verdroging ligt in het infiltreren van miljarden liters zoet water in hooggelegen zandgebieden als de Veluwe. En als je dat wil, moeten er véél meer gegevens komen om gedetailleerde modellen te kunnen maken.
Samenwerking, oog voor wat binnen, maar ook buiten de organisatie speelt en structuur aanbrengen. Zowel Dorothée van Tol (WENR) als Denise Maljers (TNO) geven hier in hun nieuwe functie voorrang aan. Zij namen onlangs het stokje over van BRO-pioniers Joop Okx en Michiel van der Meulen onder het motto: elk einde kent een nieuw begin!
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!