Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Natuurlijk doet iedereen er alles aan om fouten te voorkomen. Maar fouten maken is menselijk en dat kan dus ook voorkomen bij het uitvoeren van BRO taken. Maar hoe moet je nu omgaan met fouten die inmiddels in de BRO staan?
Op vrijdag 24 februari 2023 is de publieke consultatie gestart van het Geologisch Booronderzoek en een aantal modellen. Het doel van deze consultatie is meningen ophalen over de uitbreiding van de standaard en het juridisch vastleggen van doorgevoerde wijzigingen uit de werkafspraken. We horen graag jouw mening over de aanpassingen.
Veiligheid is een belangrijk issue bij de voorzieningen van de BRO. De keten moet niet alleen technisch goed voor elkaar zijn wat betreft code, maar ook de toegang tot het hele systeem moet netjes en veilig zijn. Daar hebben we met name bij onze voordeur, het Bronhouderportaal, afgelopen tijd al een aantal stappen gezet. Wat ga je de komende tijd merken en waarom?
Gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk werken samen aan de realisatie van de Interbestuurlijke Datastrategie. Deze schetst op hoofdlijnen hoe de overheid met data de maatschappelijke opgaven beter kan adresseren. Met aandacht voor wat technisch kan, juridisch mag en maatschappelijk en ethisch wenselijk is. Eén van de middelen bij die strategie is het opzetten van een federatief datastelsel: een geoptimaliseerd stelsel voor het verantwoord gebruiken van data uit verschillende databronnen. De geo-basisregistraties, dus ook de BRO, maken deel uit van het fundament hiervoor.
Wageningen Environmental Research (WENR) heeft met de BRO-kaarten twee afgeleide kaarten gemaakt voor de bodemkaart. De eerste is de Landschappelijke Bodemkaart, ofwel de nieuwe fysiografische kaart van Nederland. Deze is ontwikkeld om de kenmerken van het natuurlijke landschap voor een breed publiek toegankelijk te maken. Daarnaast maakte WENR bodemgeschiktheidskaarten voor landbouw in de provincie Noord-Brabant. Deze worden ingezet om grondgebruik af te stemmen op het bodem-watersysteem.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!