BRO Nieuwsbrief december

Beste BRO-community,

We kijken met veel plezier terug op 2023. Samen met jullie hebben we weer veel gerealiseerd: van de standaarden en bouw van de registratieobjecten Milieukwaliteit tot de realisatie van een basisvoorziening voor BRO 3D webservices en nieuwe functionaliteiten in onze portalen. Ook hebben we weer vele ontmoetingen met jullie gehad en deelden we jullie mijlpalen en verhalen uit de praktijk. Heel hartelijk dank voor jullie inzet, enthousiasme en samenwerking.

Graag nemen we je mee langs een aantal hoogtepunten in het afgelopen jaar en kijken vooruit naar 2024. Ook nemen we afscheid van Marjan Bevelander, plaatsvervangend programmamanager van de BRO en verantwoordelijk voor het beheer. Zij gaat met pensioen en heeft een blog over de BRO geschreven.

Lees het persoonlijke bericht van Martin Peersmann, Marjan Bevelander en Ruud Boot.

Uitzwaaiblog

Graag zwaaien we in deze nieuwsbrief Marjan Bevelander uit. Zij werkte 6 jaar aan de BRO met tomeloze energie en grote inzet, waarvoor we haar hartelijk danken! Nu gaat zij genieten van haar pensioen. Begin 2024 wordt bekend wie haar opvolger wordt. Marjan neemt afscheid van jullie via dit blog.

Planning Milieukwaliteit in 2024

LinkedIn BRO (57)

De ontwikkeling en implementatie van Milieukwaliteit liggen mooi op schema. In het eerste kwartaal van 2024 gaan de integrale catalogi van de beide registratie-objecten ter consultatie. Ook kan begonnen worden met aanleveren van bestaande gegevens van Milieuhygiënisch Bodemonderzoek (SAD IMBRO/A). Naar aanleiding van wensen van onze mede-overheden is wel besloten om de wettelijke invoering van alle registratieobjecten van Milieukwaliteit niet gefaseerd, maar in één keer in te voeren op 1 januari 2025.

Ieder kwartaal: Ketendemo

keten-1-

Tot nu toe organiseerden we iedere maand een BRO Ketendag: 1 dag met de Ketendemonstratie, reviewsessie standaarden Milieukwaliteit en het softwareplein. We gaan de Ketendemo in een ander ritme organiseren, namelijk 1 keer per kwartaal.  Zo sluiten we aan bij de kwartaalplanning die we hanteren bij onze agile werkwijze. De reviewsessies van Milieukwaliteit blijven iedere maand plaatsvinden en het softwareplein iedere twee weken.

Publieke consultatie

Tot en met 19 januari loopt de publieke consultatie voor de aangepaste catalogus grondwatermonitoringput (GMW). Je inbreng wordt zeer gewaardeerd!

BRO-ondersteuning rond de feestdagen

Wil je rond de feestdagen het moment benutten om aan de slag te gaan met de BRO? De BRO Servicedesk is, behalve op 25 en 26 december en nieuwjaarsdag, gewoon bereikbaar. Dus heb je hulp nodig bij het beantwoorden van vragen en bij het oplossen van problemen? Soms kan een telefoontje naar 088- 8664 999 al genoeg zijn. Of vul het contactformulier in.

Goede voornemens

Iedereen heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voor de BRO bieden we alvast drie uitnodigingen aan. Zet ze vast in je agenda:

  • 11 januari: BRO'tje over circulaire grondstromen
  • 18 januari: Ketendemo
  • 18 januari: Sprintreview Milieukwaliteit

Je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.