Fijne zomer!

Terugblik

Met elkaar hebben we de afgelopen periode de volgende resultaten bereikt waarop we graag even terugblikken.

Tranches

Op 1 januari dit jaar hebben we het eerste deel van tranche 3 opgeleverd en op 1 juli volgde het tweede deel. Er is hard gewerkt om aanleveren mogelijk te maken en die begint nu op gang te komen voor deze additionele registratieobjecten. De volgende tranche is ook aanstaande: afgelopen vrijdag heeft de Ministerraad de wijziging Wet Bro en regelingen voor tranche 4 aangenomen en met een positief advies opgestuurd naar de Raad van State. Een mijlpaal, want dit is de laatste tranche van het huidige programma BRO.

Bodemverontreiniging in de BRO

Zowel de staatssecretaris van IenW als onze Minister hebben in een brief aan de Kamer het advies van het onderzoeksrapport van SIKB overgenomen en toegezegd dat mogelijk voor het eind van dit jaar nog besluitvorming zal volgen over de aanvullende financiering.

Praktijkvoorbeelden

Afgelopen periode is weer met groot aantal enthousiaste gebruikers van overheid, bedrijfsleven en wetenschap hard gewerkt aan diverse praktijkvoorbeelden in Flevoland, regio Zwolle en Zuidelijke Randstad. Ook over de Zalmhavenwoontoren en de Klimaatadaptatie-strategie worden binnenkort mooie storymaps op de website gezet. Het programmabureau heeft ook samen met de ketenpartners in de energiesector en het VE/VM-team met succes twee praktijkvoorbeelden over de Noordzee opgeleverd. De storymap ‘Hergebruik en ontmanteling van de bestaande olie- en gasinfrastructuur’ is zelfs door de vakjury genomineerd voor een prijs van het vakblad Computable.

Het grote publiek is nu aan zet om te stemmen. Hun stem is doorslaggevend. We hopen dat iedereen in het werkveld voor ons gaat stemmen! Immers: ook prijzen winnen we samen.

Met vriendelijke groet en alvast een fijne vakantie,

Martin en Marjan

Programmamanagement BRO