BRO nieuwsbrief augustus

In deze nieuwsbrief onder meer:

  • Haarlemmermeer bouwt gestaag aan de BRO
  • Amsterdam leert van casus rond samen integraal werken
  • Alles wat u moet weten over het registreren van grondwaterstanden
  • BRO'tje 9 september
  • REST-services voor alle registratieobjecten

BRO: geen waterval, maar olievlek

Het implementeren van de BRO bij de gemeente Haarlemmermeer verloopt geleidelijk, maar gestaag: als een olievlek breidt de BRO zich uit in de ambtelijke organisatie. De eerste leveringen zijn door burgemeester Marianne Schuurmans met een persoonlijke druk op de knop gedaan. Er is een BRO-nieuwsbrief en intranetsite. Ook het tv-programma ‘Wie is de Mol’ wordt aangegrepen om de BRO-ondergrond onder de aandacht te brengen bij de collega’s. BRO-coördinator Thomas van Offeren krijgt er gelukkig alle ruimte voor.

Integraal werken Haaksbergweg Amsterdam

In de stad Amsterdam is het druk, niet alleen bovengronds, maar juist ook ónder de grond. Met de gebiedsontwikkelingen in de stad is het daarom nodig om integraal samen te werken, ondersteund door een solide datafundament en digitale tooling. In de casus Haaksbergweg, onderdeel van de gebiedsontwikkeling ArenAPoort, is concreet gemaakt wat een integrale manier van werken in de praktijk kan betekenen voor de stad.

Registratie grondwaterstanden: wat u moet weten

Sinds 1 januari 2021 moeten grondwaterstanden aangeleverd worden aan de BRO. Wat moet u weten als u als bronhouder met grondwaterstandonderzoek (GLD) aan de slag gaat? Lees snel verder!

REST uitgifteservices voor alle registratieobjecten

Voor alle registratieobjecten die in de BRO zitten, zijn nu REST uitgifteservices ontwikkeld. Hiermee kunt u de publieke data van de BRO bekijken.

Updates kwaliteit en stelsel-architectuur basisregistraties

In het programma ‘Verbeteren Stelsel van Basisregistraties’ werkt het ministerie van BZK samen met beheerders en bronhouders van basisregistraties. Het programma zorgde voor drie updates:

  • een overzicht van normen en gerealiseerde kwaliteit van verschillende basisregistraties over 2020
  • de baseline kwaliteitszorg voor het stelsel van basisregistraties
  • de ‘stelselarchitectuur van het heden’

BRO'tje 9 september: Energietransitie onder de grond

Ook na de vakantie geven we weer een vervolg aan de BRO'tjes! Dit keer nemen TNO, Nexstep en Neptune Energy ons mee in de wereld van energietransitie en mijnbouw.

Heeft u al gestemd?

De BRO is  genomineerd voor een Computable Award met het project 'Hergebruik en ontmanteling van de bestaande olie- en gasinfrastructuur'.  Heeft u al gestemd? Stemmen kan tot 10 oktober.

Veelgestelde vragen aan de BRO

1. Ik heb (opstart)problemen met de implementatie van de BRO, wat kan ik doen?

Bent u op zoek naar een tip of loopt u op een specifiek punt vast? Benut de Vraag-maar-raak-sessies. Er staat nog een sessie gepland op donderdag 9 september van 10.00 tot 11.00 uur. Dus: heeft u nog niets aangeleverd, maak daar de komende maanden dan tijd voor. Deze sessie is heel laagdrempelig, toegankelijke voor iedereen en u ontmoet er andere gemeenten. Aanmelden kan bij Lisette: lisette.kramer@ictu.nl.

2. Is er een handige checklist voor BRO-coördinatoren?

Ja, er is een checklist die helpt om de invoering van de wet Bro binnen uw organisatie in goede banen te leiden. U vindt deze checklist op de pagina Hulpmiddelen. Ter ondersteuning zou de coördinator een BRO-team kunnen samenstellen met vertegenwoordigers van organisatie-eenheden die een relatie met de BRO (levering, gebruik) hebben. En als u een vraag heeft, neem dan gerust contact op met onze Servicedesk.

3. Ik ben softwareleverancier en heb af en toe hele specifieke technische vragen, waar kan ik terecht?

Voor de BRO nemen softwareleveranciers een belangrijke rol in. Zij faciliteren bronhouders bij het voorbereiden en aanleveren van gegevens aan de BRO en helpen gebruikers om data in de gewenste set op te vragen. Elke twee weken is er op donderdagochtend een online Softwareplein. Verder kunt u natuurlijk contact opnemen met de Servicedesk en de vragen/antwoorden van het Softwareplein raadplegen bij de BRO Productomgeving.

BRO Ondersteuning

Kunt u niet vinden wat u zoekt of loopt u vast? De Servicedesk helpt u graag bij het beantwoorden van al uw BRO-vragen - niet alleen de technische. Bel 088-8664 999 of vul het contactformulier in.

BRO website - Pagina's uitgelicht

We werken iedere dag aan de website om alle informatie actueel te houden en om de informatie zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw behoeften. Hieronder een aantal pagina's die we graag uitlichten.

BRO Agenda

Het programma BRO organiseert diverse online bijeenkomsten om bij te praten, uw feedback te krijgen en samen te werken. We zien u graag bij een van onze videoconferenties of online vergaderingen!

Op de kalender in september:

7 september: Waterinfodag 2021
9 september: BRO'tje
22 september: ESRI Gis conferentie 2021
23 september: BRO Ketendag

Volgt u ons al op LinkedIn?

Via onze LinkedIn-pagina blijft u gemakkelijk op de hoogte van de laatste updates!

U bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.