Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Waterveiligheid staat hoog op de Nederlandse agenda. Waterschappen hebben de taak om die veiligheid te toetsen en zo nodig de dijken te versterken. Om goed te weten hoe het met de dijken is gesteld, laat waterschap Drents Overijsselse Delta veel sonderingen en booronderzoeken uitvoeren. Die staan (bijna) allemaal in de BRO. “Je zou kunnen zeggen dat ons waterschap is lekgeprikt, als je de BRO-kaart zo bekijkt”, zegt Menno Oosting, GIS-specialist bij het waterschap. “Dat doen we niet voor niets!”
Het beheer van de BRO is vanaf 1 januari 2022 in handen van de Geologische Dienst Nederland (GDN), onderdeel van TNO. Geonovum en TNO zullen in samenwerking het beheer van de standaarden op tactisch niveau uitvoeren. Het strategisch beheer blijft bij het team Geo dat onder de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (ministerie BZK) valt.
Stap voor stap blijven we bij de BRO werken aan het verbeteren van het Bronhouderportaal. Daarbij laten we ons adviseren door u als gebruiker. Twee recente aanpassingen zorgen voor duidelijkere processen.
Vanaf 1 januari 2022 kunt u geen Geotechnisch Booronderzoek (BHR-GT) meer aanleveren volgens versie 1.1. Deze is uit productie gehaald. Momenteel kan alleen nog aangeleverd worden volgens versie 2.1.
Vanaf 1 januari 2022 kunnen alle Bronhouders aan de slag met tranche 4. Belangrijk toevoeging aan de BRO vanaf januari is het registratieobject Formatieweerstandonderzoek. Ook is er een nieuwe versie van de Bodemkaart en helemaal nieuw is het Model Grondwaterspiegeldiepte. Verder geldt vanaf 1 januari een aanvulling voor Geologisch Booronderzoek.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!