Aanleveren BHR-GT alleen nog volgens versie 2.1

Gepubliceerd 4 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 kun je geen Geotechnisch Booronderzoek (BHR-GT) meer aanleveren volgens versie 1.1. Deze is uit productie gehaald. Momenteel kan alleen nog aangeleverd worden volgens versie 2.1.

Op 1 januari 2020 is de wettelijke verplichting ingegaan voor het aanleveren van Geotechnisch booronderzoek (BHR-GT). Het ging toen om de Geotechnische boormonsterbeschrijving met de eerste set analyses, die in versie 1.1 in productie is genomen.

Op 1 juli 2021 is versie 2.1 van dit registratieobject in productie gezet. Daarin is de tweede set analyses toegevoegd en zijn een aantal compatibiliteitsvraagstukken opgelost.

Na een overgangsperiode van een half jaar is op 31 december jl. versie 1.1 uit productie gehaald: het is sindsdien niet meer mogelijk om Geotechnisch Booronderzoek volgens deze standaard aan te leveren. Levert je leverancier nog niet de juiste versie aan? Vraag dan om over te stappen naar versie 2.1.

Openstaande leveringen

Heb je als bronhouder nog een openstaande levering in het Bronhouderportaal met daarin BHR-GT versie 1.0? Dan wordt deze levering bij doorlevering aan de BRO alsnog afgekeurd. Je kunt dan aan je leverancier vragen om de levering in versie 2.1 uit te voeren.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact op met de BRO Servicedesk.