Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Vanaf nu is het mogelijk om archiefgegevens van een grondwatermonitoringnet (GMN) met daarin alle buisverwijzingen in één bericht aan te leveren aan de BRO. De controleur in het Bronhouderportaal hoeft dan ook nog maar één brondocument te controleren.
Hoe kan GIS gebruikt worden voor het slim koppelen van warmtevraag en warmteaanbod in de Zuidelijke Randstad? Op basis van een speciaal ontwikkeld 3D-model worden diverse dashboards voorzien van informatie. Doel is te onderzoeken welke omstandigheden, kansen en lastige situaties zich voordoen bij het realiseren van een warmte-infrastructuur rond Rotterdam en Den Haag. Inmiddels is besloten dat het project, met de naam WarmtelinQ, door kan gaan.
Er is een nieuwe werkversie beschikbaar van de gegevenscatalogus van Geotechnisch booronderzoek. Daarin zijn de losse werkafspraken verwerkt. Dit maakt het voor gebruikers makkelijker om te zien wat aangeleverd en/of gebruikt moet worden.
Groningen in 3D betekent: duidelijk kunnen zien, voelen en ervaren wat een bepaalde woontoren, gebouw of speeltuin met de openbare ruimte doet vóórdat er daadwerkelijk wordt gebouwd. Projectleiders Jurjen Zuijdendorp en Hedwig de Boer van Stadsontwikkeling hebben in hun projecten al kunnen pionieren met het stadsmodel. Zij zijn enthousiast: “Het maakt ons werk leuker en makkelijker.”
Wil je ook eens proberen hoe het is om met een iPad op locatie BRO-gegevens en modellen te bekijken? Dat kan nu met de BRO-op-staat-app. Het programma BRO heeft de app als proef laten ontwikkelen om de kracht van ondergrondmodellen en -data op locatie te ervaren.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!