Gepland onderhoud september

Gepubliceerd 9 september 2022

De Geologische Dienst Nederland van TNO verhuist haar servers. Daardoor kunnen de BRO-services en -functionaliteiten niet of beperkt beschikbaar zijn in weekenden en deels ook in de avonden van september en oktober. Dit onderhoud vindt plaats tussen vrijdagavond 18.00 uur en maandagochtend 8.00 uur en deels op andere dagen na werktijd.

In augustus is al begonnen met de verhuizing, die grotendeels volgens planning verloopt. Wel houden wij nu rekening met een uitloop naar weekenden en avonden in oktober.

Het onderhoud heeft vooral gevolgen voor het opvragen van BRO data en -modellen. Zowel via het BROloket als het DINOloket kunnen de data tijdelijk niet beschikbaar zijn voor raadplegen of bestellingen. Opvragen via PDOK blijft beschikbaar.

Bronhouderportaal

De levering van gegevens via het Bronhouderportaal verloopt overigens als gewoonlijk. Het Bronhouderportaal verhuist niet en heeft bovendien een wachtrij-functionaliteit waardoor gegevens worden vastgehouden en later worden (door)geleverd naar de Landelijke Voorzieningen. Wel is nog steeds het verzoek om bij de levering van grote (archief)bestanden even contact op te nemen met de BRO Servicedesk.

Vragen?

Heb je vragen over dit onderhoud? Neem dan contact op met de BRO Servicedesk.