Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
De tweede fase van de Basisregistratie Ondergrond (BRO) is ‘grondig’ gestart! Met een kleine nacontrole van milieukwaliteits-onderzoek in Zaandijk bezegelden de partijen BRO, SIKB, Geonovum en TNO hun samenwerking. Op 1 november zijn de werkzaamheden rond het opnemen van Milieukwaliteit in de BRO officieel begonnen.
Het team standaarden is gestart met de standaardisering die nodig is voor het nieuwe domein Milieukwaliteit. Het team werkt iteratief (agile) en laat graag na iedere sprint zien waaraan gewerkt is. Ook vinden we het fijn als je meedenkt. Dat gebeurt in de sprintreviews. De eerste reviewsessie vindt plaats op 21 november a.s.
In het laatste kwartaal van dit jaar wordt het domein Grondwatergebruik opgeleverd, inclusief alle voorziene operaties. Vanaf januari 2023 kunnen gegevens van het Grondwatergebruiksysteem (GUF) en Grondwaterproductiedossier (GPD) in de BRO worden geregistreerd en gecorrigeerd. Daarnaast worden voor het domein Mijnbouwwet de Mijnbouwsystemen gerealiseerd en naar verwachting zal de Mijnbouwwetvergunning ook grotendeels gereed zijn voor een ketentest.
Gebruikers van het BRO Bronhouderportaal die inloggen met eHerkenning, hoeven voorlopig niet in actie te komen. Het BRO-beheerteam heeft gewerkt aan een tussenoplossing voor de plotselinge wijziging in eHerkenning, die geen impact heeft op gebruikers. Gebruikers hebben hierover een bericht ontvangen.
Almere werkt aan een Masterplan Ondergrond voor het gebied Almere Pampus. Hier zijn de principes bodem en water leidend. Om dit masterplan te funderen breidt TNO het BRO-model GeoTOP uit met Zuidwest Flevoland. Hoe meer data, hoe nauwkeuriger het model. Daarom hielp ingenieursbedrijf Wiertsema bij het aanleveren van 12.500 geotechnische sonderingen uit het Almeerse archief aan de BRO.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!