Softwareleverancier

Bent u ICT architect en wilt u de processen en systemen in uw organisatie geschikt maken voor de BRO? Past u software aan om gegevens aan te leveren  of op te vragen bij de BRO? Of wilt u nieuwe BRO-producten ontwikkelen? Wij helpen u graag op weg.

BRO-gegevens aanleveren

Voor de Basisregistratie Ondergrond moeten gegevens per registratieobject aangeleverd worden als 'BRO-verzoek' in het Bronhouderportaal. Voor elk registratieobject is een instructie beschikbaar, zodat u weet hoe u uw software daarop kunt aanpassen. Ook zijn er per registratieobject voorbeelden van 'BRO-verzoeken'. Als u niet zelf de organisatie bent die het 'BRO-verzoek' in het Bronhouderportaal zet, dan hoeft u zich niet aan te melden bij de BRO. Wilt u wel uw levering van gegevens testen, dan is aanmelden wel praktisch. U kunt namelijk testen in de demo-omgeving van het Bronhouderportaal.

BRO-gegevens opvragen

Er zijn verschillende BRO-producten om gegevens die in de landelijke voorziening BRO staan op te vragen en te gebruiken voor diverse toepassingen. Een van de mogelijkheden is aansluiten op de BRO webservices. Hiervoor zijn per registratieobject nadere instructies beschikbaar.

Zelf BRO-producten ontwikkelen

We willen ook graag softwareontwikkelaars stimuleren om nieuwe BRO-producten te ontwikkelen, zodat meerdere partijen daar gebruik van kunnen maken. Maar bijvoorbeeld ook bestaande software in algemene zin geschikt maken voor de BRO, is belangrijk. Maak daarom gebruik van de mogelijkheden die er zijn.

Producten en hulpmiddelen

U kunt uit verschillende BRO-producten kiezen om software te ontwikkelen of aan te passen voor de Basisregistratie Ondergrond. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen. Bekijk bij producten en hulpmiddelen wat past bij uw wensen. Wilt u als architect meer weten? Bekijk dan de toelichting op de architectuur.

Samen maken we de BRO

Of u nu software ontwikkelt of aanpast om gegevens uit de Basisregistratie Ondergrond op te vragen of aan te leveren, we vinden het belangrijk om uw wensen en ervaringen met de BRO te horen. Dankzij uw feedback komen we verder en kunnen we de BRO verbeteren. U bent als softwareleverancier of softwareontwikkelaar van harte welkom op de BRO bijeenkomsten.

Maak kennis met de BRO

Beginnen met de BRO

Wilt u meer weten over de Basisregistratie Ondergrond? Bekijk de BRO in vogelvlucht als korte introductie van de BRO.

Praktische tips

Bronhouderportaal

Maak gebruik van de producten en hulpmiddelen die er zijn voor het werken met de Basisregistratie Ondergrond.

Instructies per registratieobject

Honingraad_klein

Voor welk registratieobject wilt u software ontwikkelen? Lees de uitleg van het registratieobject en volg daarna de instructie.