BRO Zomernieuwsbrief 2023

Fijne zomer!

Het is weer zomer, tijd om terug te blikken op afgelopen periode en tijd om jullie te laten weten dat we het ontzettend fijn vinden dat jullie met ons meedenken en meedoen. Graag willen wij jullie, de BRO-community, mede namens onze inmiddels demissionair minister voor VRO, Hugo de Jonge, bedanken voor jullie inzet en harde werken gedurende de afgelopen periode. We waarderen jullie betrokkenheid en inzet voor een goede data- en informatievoorziening van de ondergrond.

We zien dat Nederland aan het puzzelen is met de schaarse ruimte en de vele ruimtelijke vraagstukken. We zien ook dat het principe ‘water en bodem sturend’ best heel veel hoofdbrekens kost. Heel duidelijk blijkt dat integrale ruimtelijke ordening van boven- én ondergrond cruciaal is bij het vinden van oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken. Jullie werk aan en met de BRO vormt een belangrijke bijdrage aan het geo-datafundament dat nodig is voor deze grote transformaties.

Minister De Jonge geeft daarom ook aan, dat we ondanks nieuwe verkiezingen in het verschiet, samen door moeten gaan met het belangrijke geodatawerk. Hij noemt dat: moedig voorwaarts, niet versagen! De regie op de ruimtelijke ordening en het principe ‘water en bodem sturend’ blijft komende jaren van groot belang.

Intussen blijft de BRO groeien. Er worden steeds meer data aangeleverd en gebruikt. En we zijn inmiddels goed van start gegaan met het onderwerp Milieukwaliteit, waarvan nu de eerste catalogus in consultatie is. Voor ons zal de komende periode dan ook wederom in het teken staan van samenwerking. Want: de BRO maken we samen!

Wij wensen jullie een heerlijke zomer, waarin jullie samen met jullie naasten de rust of het avontuur gaan opzoeken. Geniet en maak er een mooie vakantie van!

Martin Peersmann, Marjan Bevelander en Ruud Boot

Programmamanagement BRO

De BRO Zomerpuzzel

Heb je deze zomer een momentje over? We dagen je uit met de BRO Zomerpuzzel. Als je de vragen goed beantwoordt, zie je in de rode vakjes de boodschap die we je mee willen geven. Het team Basisregistratie Ondergrond wenst je een hele fijne zomer toe!

Kans Milieukwaliteit: aansluiten bij inwerkingtreding Omgevingswet

We pakken de standaardisatie en bouw van nieuwe én bestaande gegevens van het registratieobject Overheidsbesluit Bodemverontreiniging (SLD) tegelijkertijd en in samenhang op. Dit biedt ons de kans om een aantal ontwikkelingen die voortkomen uit onder andere de inwerkingtreding van de Omgevingswet, op een goede manier mee te nemen. Hiermee krijgen overheden ook meer tijd om hun eigen informatiehuishouding in 2024 goed in te richten. Datum van inwerkingtreding blijft 1 januari 2025.

Eropuit!

Even lekker helemaal weg in eigen land en toch de BRO meenemen? Ga dan - met of zonder kinderen - op excursie onder de grond of bezoek een geologische bezienswaardigheid.

Nog even dit...

  • Prioriteiten zomermaanden

De teams van de BRO-keten hebben hun werk voor het derde kwartaal van 2023 gepland. Lees welke prioriteiten de teams oppakken.

  • Publieke consultatie Milieukwaliteit

De publieke consultatie over Milieuhygiënische Bodemkwaliteit loopt nog tot 30 augustus. We horen graag van je!

  • Storymap Milieukwaliteit

Onze collega's van Geonovum hebben een prachtige storymap gemaakt over Milieukwaliteit in de BRO.

  • Aanmelden BRO'tje 14 september

Rotterdam vertelt in het BRO'tje van september meer over de digitale stad. Aanmelden kan al.

  • Nieuwsbrief BIS Nederland

Lees de nieuwsbrief van onze collega's bij WEnR.

Service & Contact: ook in de zomer

Ook in de zomervakantie is de Servicedesk bereikbaar. Dus wil je de zomer benutten om aan de slag te gaan met de BRO? Goed idee! De Servicedesk helpt je graag bij het beantwoorden van alle BRO-vragen. Soms kan één telefoontje naar 088 - 8664 999 al genoeg zijn. Of vul het contactformulier in. Dus kun je niet vinden wat je zoekt, of loop je vast: neem contact met ons op!

Volg jij ons al op LinkedIn?

Via onze LinkedIn-pagina blijf je gemakkelijk op de hoogte van de laatste updates!

Je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.