Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Het is bijna Pasen en daar mag het spel ‘eieren zoeken’ natuurlijk niet ontbreken. Doe mee & ontvang een leuke prijs!
In april en mei voeren we bij de BRO een aantal ketenacceptatietests uit. In deze tests kijken we met meerdere betrokken partijen of de software die is ontwikkeld voor en door de Basisregistratie Ondergrond technisch goed samenwerkt en of de gebruikers er goed mee kunnen omgaan. Om dit goed te onderzoeken is uw hulp nodig. Het gaat om ketenacceptatietesten voor Wandonderzoek (SFR 2.0), Bodemkundig boormonsteronderzoek (BHR-P 2.0) en Geotechnisch Boormonsteronderzoek (BHR-GT 2.1). We stellen uw deelname zeer op prijs!
De roep om regie op de ruimtelijke ordening begint steeds vaker en luider te klinken. Dat is logisch, want Nederland staat de komende jaren voor grote opgaven als energietransitie, klimaatadaptatie, woningbouw en toekomstbestendige gebiedsontwikkeling. Bij de afweging van ruimtelijke keuzes is een integrale systeembenadering van de leefomgeving niet denkbaar zonder ondergrond: het fundament van de ruimtelijke inrichting van ons land. Dat betekent dus een benadering van boven- én ondergrond in ruimte (3D!) en tijd.
Bij TNO is een audit uitgevoerd om te testen of de BRO voldoet aan de wereldwijde standaard ISO 25010. De resultaten zijn nu binnen. Uit de audit bleek dat het, ondanks de groei van de BRO, gelukt is om de kwaliteit te behouden en zelfs te verbeteren.
Ondergrondinformatie helpt ook bij het maken van beleidskeuzes voor zandwinning en aanleg van windmolenparken in zee. Dat blijkt uit een praktijkproef met Rijkswaterstaat, waarin er een afweging gemaakt moest worden tussen zandwinning en windenergie voor de kust van IJmuiden. Het kan allebei, maar 3D-inzicht in de ondergrond helpt om tot werkbare oplossingen te komen.
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!