Nieuws
Resultaten
Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!
Vanaf 1 januari 2021 moeten grondwaterstanden worden geregistreerd in de BRO. Wat moet je weten als je als bronhouder met grondwaterstandonderzoek aan de slag gaat?
Voor alle registratieobjecten die in de BRO zitten, zijn nu REST uitgifteservices ontwikkeld. Hiermee kan je de publieke data van de BRO bekijken.
In de stad Amsterdam is het druk, niet alleen bovengronds, maar juist ook ónder de grond. Met de gebiedsontwikkelingen in de stad is het daarom nodig om integraal samen te werken, ondersteund door een solide datafundament en digitale tooling. In de casus Haaksbergweg, onderdeel van de gebiedsontwikkeling ArenAPoort, is concreet gemaakt wat een integrale manier van werken in de praktijk kan betekenen voor de stad.
Het implementeren van de BRO bij de gemeente Haarlemmermeer verloopt geleidelijk, maar gestaag: als een olievlek breidt de BRO zich uit in de ambtelijke organisatie. De eerste leveringen zijn door burgemeester Marianne Schuurmans met een persoonlijke druk op de knop gedaan. Er is een BRO-nieuwsbrief en intranetsite. Ook het tv-programma ‘Wie is de Mol’ wordt aangegrepen om de BRO-ondergrond onder de aandacht te brengen bij de collega’s. BRO-coördinator Thomas van Offeren krijgt er gelukkig alle ruimte voor.
De eerste geotechnische boormonsteranalyses van tranche 3 (BHR-GT BMA deel 2) zijn geleverd aan de BRO door Wiertsema & Partners. “Vanuit de VOTB hebben we met onze collega-bedrijven veel tijd gestopt in de voorbereiding om samen met het team van de BRO op 1 juli 2021 ook de aanvullende sterkteproeven in de BRO te kunnen opnemen”, zegt Kees-Jan van der Made, voorzitter van de branchevereniging VOTB. “Dit is een belangrijke stap, omdat de set geotechnische data nu (vrijwel) compleet is en binnen projecten gebruikt kan worden. We hopen dat anderen nu ook snel gaan schakelen.”
Op de hoogte blijven van al het BRO-nieuws? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief!