Herinnering BRO Ketendag 31 augustus

Uitnodiging BRO Ketendag

BRO Ketendag

Graag herinneren wij je hierbij aan de BRO Ketendag op donderdag 31 augustus. Op deze Ketendag staan zowel de Sprintreview Milieukwaliteit gepland als de Ketendemonstratie. Daarnaast is er die dag ook een BRO Softwareplein.

Via onderstaande links kunt u zich aanmelden.

Tevens willen wij je wijzen op het zojuist geplaatste nieuwsbericht over de nieuw gerealiseerde functionaliteiten van het Bronhouderportaal.

Nieuwe functionaliteiten Bronhouderportaal

Programma

11.00 - 12.00 uur | Ketendemonstratie BRO

Tijdens deze ketendemo BRO laten we de technische resultaten van de afgelopen periode zien en is er ruimte voor jullie feedback. We gebruiken die graag voor het verbeteren van onze producten.

Deze keer zal centraal staan in de ketendemo:

 • Beheer van standaarden van Fase 1 van de BRO:
  • Grondwatermonitoringput (GMW): we bereiden een uitbreiding van de GMW-standaard voor die eind van het jaar in publieke consultatie zal gaan. Een belangrijke uitbreiding is de koppeling van de put met verkenningen (boorbeschrijvingen en/of sonderingen).
  • Kort overzicht van ontwikkelingen van andere registratieobjecten.
 • Recent toegevoegde functionaliteiten op het BRO Bronhouderportaal voor leveranciers en bronhouders:
  • het gemakkelijker kunnen bekijken van eigen registraties.
  • verbeterd inzicht in het eigen transactieoverzicht.
  • toevoegen van ontbrekende autorisatie opties in de V2 REST API.
 • BRO modellen: uitgevoerde updates/nieuwe leveringen deze zomer.

Tot slot lichten we kort de roadmap van de BRO toe.

Voor wie?

De ketendemo is voor iedereen die vanuit een technisch en/of inhoudelijk perspectief actief is bij het leveren, beheren, opvragen en gebruiken van ondergronddata, vanuit ingenieurs- en adviesbureaus, softwareleveranciers, waterschappen, provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat, bouw- en aannemersbedrijven, architectenbureaus en natuurbeheerorganisaties.

14.00 - 15.00 uur | Sprintreview Milieukwaliteit

We werken iteratief aan de registratieobjecten voor Milieukwaliteit in de BRO. Na ieder sprint laten we graag zien waar we met het team en mensen uit het veld aan gewerkt hebben. Ook ontvangen we graag jullie feedback op dat wat we voorleggen.

In deze sprintreview praten we je weer bij over de voortgang van de registratieobjecten 'SAD (Milieuhygiënisch bodemonderzoek)'en 'SLD (Overheidsbesluit bodemverontreiniging)' en de antwoorden die we voorstellen op enkele ontwerpvraagstukken.

Voor wie?

Deze sprintreview is voor iedereen die actief is bij het leveren, beheren, opvragen en gebruiken van data over de milieukwaliteit van de ondergrond: gemeenten, omgevingsdiensten, provincies, netbeheerders, rijksdiensten, adviesbureaus en andere betrokkenen bij ruimtelijke ontwikkelingen en het milieudomein.

Aanmelden

Aanmelden voor de Ketendemo en/of de Sprintreview Milieukwaliteit van 31 augustus kan via onderstaande link. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 29 augustus. Je ontvangt een dag voorafgaand een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen.

Vaste gast worden van de Sprintreview Milieukwaliteit kan ook. Je krijgt dan automatisch elke maand de link in je mailbox om aan de sessie deel te nemen.

BRO Softwareplein

Daarnaast willen we je wijzen op het Softwareplein, dat start om 10.00 uur. Het Softwareplein is een tweewekelijkse community of practice voor met name de softwareontwikkelaars en dataleveranciers die aansluiten op de BRO-services. De sessie heeft het karakter van een digitaal 'inloopuur'. Zo zijn recent een aantal verbeteringen van zoekfuncties in het Bronhouderportaal in nauw contact met dataleveranciers ontwikkeld. Ook delen de deelnemers oplossingen met elkaar.

Ben je softwareontwikkelaar/dataleverancier en wil je hiervoor terugkerend worden uitgenodigd, stuur dan een e-mail naar support@broservicedesk.nl.

Alle verslagen en opnames van de vorige reviewsessies en ketendemo's vind je op de Ketendag-pagina onder de desbetreffende sessie. Opnames van de sessies kun je bekijken en beluisteren via ons BRO-kanaal.

Je ontvangt deze mail, omdat je bent aangemeld voor de mailinglist BRO Ketendag. Klik op de link om je uit te schrijven of een collega aan te melden.