BRO Zomernieuwsbrief 2022

Fijne zomer!

pexels-haticebaran-12614352

Het is weer zomer, tijd om terug te blikken op afgelopen periode en tijd om jullie te laten weten dat we het ontzettend fijn vinden dat jullie met ons op de BRO-trein zijn gesprongen en met ons meedenken en meedoen. Graag willen wij jullie, de BRO-community, mede namens onze minister Hugo de Jonge, bedanken voor jullie inzet en harde werken gedurende de afgelopen periode. We waarderen jullie betrokkenheid en inzet voor een goede data- en informatievoorziening van de ondergrond.

Inmiddels zien we dat de ondergrond, ook in het publieke debat, steeds belangrijker wordt. Het wordt zichtbaar dat integrale ruimtelijke ordening van boven- én ondergrond cruciaal is bij het vinden van oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken. Jullie dragen dat mede uit. Water en bodem zijn inmiddels in het huidige regeerakkoord zelfs benoemd als sturend voor de ruimtelijke planvorming.

Tanja Klip-Martin, bodemambassadeur, zei hierover tijdens ons festival Expeditie BRO in maart dit jaar: “De grote verbouwing van Nederland kan alleen slagen als je efficiënt omgaat met de bovengrond én de ondergrond. Díe verbinding maken in de besluitvorming, dat is zo belangrijk. Alle vier de opgaven voor de Nationale Omgevingsvisie hebben ruimte nodig, het komt er nu dus op aan dat die ruimte zo efficiënt en optimaal mogelijk wordt benut. Je moet daarom in verschillende scenario’s de effecten op de leefomgeving analyseren en dat kan eigenlijk alleen goed in 3D. Daarbij moeten we ook in de tijd kunnen reizen om te zien wat de scenario’s doen met de leefomgeving en wat dat betekent voor de maatregelen die nu genomen moeten worden.”

Jullie werk aan en met de BRO vormt een belangrijke bijdrage aan het geodata-fundament dat nodig is voor deze grote transformaties. Voor ons zal ook de komende periode in het teken staan van samenwerking. Want: de BRO maken we samen!

Wij wensen jullie een mooie, zonnige zomer, waarin jullie samen met jullie naasten de batterij weer kunnen opladen. Geniet en maak er een mooie vakantie van!

Martin Peersmann en Marjan Bevelander

Programmamanagement BRO

BRO Zomerpuzzel!

Schermopname (34)

Tijdens de vakantie even een ontspannen momentje voor jezelf? Ook deze zomer hebben we weer een leuke puzzel gemaakt.  Natuurlijk ook leuk om te delen met collega's. Weet je een antwoord niet? Doorzoek onze website dan eens! Alle antwoorden zijn daar te vinden.

Je kunt de puzzel downloaden (pdf, 182 kB) of online spelen.

Eropuit

Even lekker helemaal weg in eigen land en toch de BRO meenemen? Ga dan - met of zonder kinderen - op excursie onder de grond of bezoek een geologische bezienswaardigheid.

Service & Contact: ook in de zomer

Ook in de zomervakantie is de Servicedesk bereikbaar. Dus wil je de zomer benutten om aan de slag te gaan met de BRO? Goed idee. De Servicedesk helpt je graag bij het beantwoorden van alle BRO-vragen - niet alleen de technische. Soms kan één telefoontje naar 088 - 8664 999 al genoeg zijn. Of vul het contactformulier in. Dus kun je niet vinden wat je zoekt of loop je vast, neem contact met ons op!

Je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.