Zomergroet
Terugblik
Met elkaar hebben we afgelopen periode mooie resultaten bereikt, waarop we graag even terugblikken.
Catalogi
De catalogi voor alle Tranche 3 registratieobjecten zijn opgeleverd en deze week heeft de Raad van State een positief advies gegeven over het Besluit Tranche 3. Een mooie mijlpaal en prestatie van formaat van alle domeinexperts, het Geonovum standaardisatieteam, het werkveld en het BZK juridisch wetgevingsteam.
Realisatie Ketensystemen
Door de medewerkers van TNO/GDN wordt inmiddels samen met ICTU en PDOK hard gewerkt aan de realisatie van de ketensystemen. Thuiswerken, het gemis van korte communicatielijnen en elkaar fysiek even kunnen zien, vormen daarbij wel een handicap. Evenals gewoon even elkaar gezellig spreken bij het koffieapparaat of tijdens de lunch. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat de ketensystemen zoals de LV BRO, BHP en de leveringsvoorzieningen (BROloket, PDOK) operationeel zijn voordat de Wet Bro voor Tranche 3 op 1 januari 2021 in werking treedt. Het motto hier is Samen staan we sterk.
Veel gegevens aangeleverd!
De BRO-coördinatoren hebben tijdens de lockdown-periode ook niet stil gezeten. In een recordtempo hebben zowel de gemeenten, provincies en waterschappen maar ook RWS, ProRail en havenbedrijf Rotterdam evenals de waterwinbedrijven de gegevens voor de registratieobjecten uit Tranche 1 en 2 geüpload in het BHP, kwaliteitscontroles uitgevoerd en doorgezet naar de LV BRO. Inmiddels zijn we de mijlpaal van een half miljoen registratieobjecten in basisregistratie ondergrond BRO gepasseerd. Chapeau! Hulde voor de migratieteams, de taskforce GMW, de BRO-coördinatoren en de vele collega’s bij de data- en softwareleveranciers. Een prestatie om trots op te zijn. Nu op naar de 1 miljoen! Dan maken we de bakkers in de twee helft van 2020 ook blij met alle taartmomenten. De laatste stand is dat de gemeente Rotterdam koploper is en de collega’s van RWS heeft ingehaald.
Praktijkvoorbeelden
Ook het team gebruik en baten heeft mooie resultaten geboekt. Het BRO VE/VM-team heeft samen met de gemeente Groningen, RWS IPM team Brouwersdam, provincie Utrecht, provincie Friesland en de gemeente Amsterdam vijf prachtige praktijkvoorbeelden opgeleverd in het kader van de woonopgave, regionale gebiedsontwikkeling en energietransitie. Deze Praktijkvoorbeelden hebben in de vorm van praktijkvoorbeeld ‘Amsterdam AmstelStad’ een prestigieuze internationale prijs gewonnen op de ESRI Users Conference (UC) 2020 voor de 3D visualisatie van zowel de boven- als ondergrond.
Wij zijn dan ook enorm trots op jullie, de mensen achter de BRO, die met jullie noeste arbeid, inzet en doorzettingsvermogen dit alles tot nu toe mogelijk gemaakt hebben.