Historische gegevens sonderingen makkelijk aanleveren

Gepubliceerd 25 maart 2020

Heeft u tijd voor een uitzoekklus? Graag maken we u erop attent dat ook historische gegevens van geotechnisch sondeeronderzoek (gegevens van voor 1 januari 2018) welkom zijn bij de BRO. Mocht u een GEF-bestand van een sondering tegenkomen, dan kunt u deze bestanden doorsturen naar de Servicedesk. Het BRO Implementatieteam zorgt dan voor aanleveren van deze gegevens aan de BRO. U hoeft als bronhouder alleen nog te controleren.

Ook historische gegevens in de BRO

Bij historische gegevens gaat het om gegevens van geotechnisch sondeeronderzoek dat is uitgevoerd vóór 1 januari 2018, de datum waarop de BRO is ingegaan voor dat registratieobject. Bronhouders zijn niet verplicht deze historische gegevens aan te leveren, maar de informatie is wel waardevol. Hoe meer gegevens in de BRO, hoe meer we immers weten over de Nederlandse ondergrond.

Lever daarom ook deze historische gegevens aan bij de BRO. Op de site kunt u voor geotechnisch sondeeronderzoek een handige ‘Beslisboom sonderingen’ vinden die u kunt gebruiken om te bepalen of u de gegevens mag of moet aanleveren en of uw gegevens geschikt zijn voor de BRO.