Speciaal voor dierendag

Op dierendag zetten we alle dieren extra in het zonnetje. Huisdieren mogen mee naar school en we geven een extra wortel aan het konijn, maar laten we niet vergeten dat de ondergrond ook vol met dieren zit. We hebben een paar leuke links en creatieve activiteiten geselecteerd om samen te ontdekken.

dieren onder de grond

Welke dieren leven er onder de grond?

De mol en regenworm kennen we allemaal wel, maar weet jij welke dieren er nog meer onder de grond leven? Op deze website lees je er meer over! Ook kun je een Schooltv-aflevering kijken over Onder de grond.

Nestelen onder de grond

Bijen hebben een nestelruimte nodig om hun larven in op te laten groeien. Ze voorzien dit nest van stuifmeel en leggen er hun eieren in. Elke bijensoort gebruikt een andere ruimte om een nest in te richten. Veel soorten graven zelf een gangetje in de bodem, de ingang is vaak te herkennen aan het hoopje grond er omheen. Benieuwd hoe dat eruitziet? Bekijk deze pagina.

Zelf aan de slag

Als je liever creatief aan de slag gaat op dierendag, kun je ook zelf een bij van een wc-rol maken. Op deze pagina wordt het stap voor stap uitgelegd.