Veelgestelde vragen: relaties met andere onderwerpen
Er bestaat geen directe inhoudelijke relatie tussen de BRO en BGT en BAG. Vanzelfsprekend zullen de BRO, BGT en BAG wel hetzelfde geografische referentiestelsel hanteren, zodat de gegevens uit de verschillende registraties eenvoudig in combinatie te gebruiken zijn.
De BRO zal wel een relatie hebben met de basisregistratie Handelsregister (HR) en Basisregistratie Personen (BRP). Het gaat daarbij bijvoorbeeld om rechtspersonen of natuurlijke personen aan wie een vergunning is verleend. Overigens zullen deze gegevens om redenen van privacy niet aan gebruikers worden verstrekt.
Het IHW beheert zelf geen basisgegevens, maar betrekt deze uit externe registraties. De BRO is er daar één van.
De provinciale geo-registers zullen geen deel uit maken van de BRO. Afhankelijk van de inrichting van deze registers, zullen zij wellicht gebruik gaan maken van gegevens uit de BRO.
Gegevens over kabels en leidingen worden via een afzonderlijke applicatie van het Kadaster verstrekt (KLIC). Dergelijke gegevens komen niet in de BRO. De BRO-gegevens en WIBON-gegevens (Wet Informatie-uitwisseling Boven en Ondergrondse netten + Netwerken) kunnen door de gebruiker zelf worden gecombineerd op basis van de geometrische ligging. Een inhoudelijke relatie is er niet.
De BRO bouwt in zekere zin voort op de resultaten van het in 2009 afgeronde en niet meer beheerde project BIELLS. Het wezenlijke verschil is het verplichte karakter van de BRO voor bestuursorganen.
DINO en BIS gaan (grotendeels) op in de BRO. Tijdens de implementatieperiode zullen DINO-bestaand en BRO-nieuw naast elkaar bestaan, met een complementaire inhoud. En ook na voltooiing van de BRO kan het zijn dat er nog voorzieningen van DINO gehandhaafd blijven voor gegevens die niet in de BRO kunnen worden opgeslagen.
De BRO is opgezet met als doel de informatiehuishouding ten aanzien van de Nederlandse ondergrond te verbeteren. Met de BRO geeft Nederland als gunstig bijeffect ook invulling aan de INSPIRE-eisen voor de thema's uit de Annex II Geology en de Annex III: Soil, Environmental monitoring facilities. Analoog hieraan geeft bijvoorbeeld de BAG- invulling aan de thema's Addresses and Buildings. Op de website van Geonovum is meer informatie over deze richtlijn te vinden.
De BRO draagt bij aan de hoogwaardige informatievoorziening die nodig is voor de uitvoering van de Omgevingswet. Om de hierin geboden beleidsvrijheid weloverwogen en juridisch onderbouwd te benutten, zijn goede gegevens nodig. Een Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) moet de juiste informatie gaan leveren aan het bevoegd gezag (het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen). Het stelsel van basisregistraties – waaronder de BRO – is een essentiële bron voor het DSO.