Uitnodiging BRO Ketendag, inclusief Sprintreview: 16 maart

Uitnodiging BRO Ketendag

BRO Ketendag

Graag nodigen wij je uit voor de BRO Ketendag op donderdag 16 maart. Deze is geheel digitaal, zoals je van ons gewend bent.

Op deze Ketendag staan zowel de Sprintreview Milieukwaliteit gepland als de Ketendemonstratie. Daarnaast is er die dag ook een BRO Softwareplein.

Programma

11.00 - 12.00 uur | Ketendemonstratie BRO

Tijdens deze ketendemo BRO laten we de technische resultaten van de afgelopen periode zien en is er ruimte voor jullie feedback. We gebruiken die graag voor het verbeteren van onze producten.

Deze keer ligt de nadruk op het ophalen van gegevens uit de Basisregistratie:

  • We leggen uit hoe verschillende registratieobjecten met elkaar verbonden zijn en de gegevens zo in samenhang tot stand komen.
  • Via een live-demo laten we zien hoe je gegevens kunt opvragen en in welke formaten.
  • Welke optimalisatie bij het opvragen hebben wij komende tijd voor ogen (BRO backlog).

Daarnaast zullen er dit jaar enkele aanpassingen plaatsvinden in de door ons beheerde standaarden (gegevenscatalogi). Hierop geven we een toelichting.
Tot slot gaan we kort in op de roadmap van de BRO.

Voor wie?

De ketendemo is voor iedereen die vanuit een technisch perspectief actief is bij het leveren, beheren, opvragen en gebruiken van ondergronddata, vanuit ingenieurs- en adviesbureaus, softwareleveranciers, waterschappen, provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat, bouw- en aannemersbedrijven, architectenbureaus en natuurbeheerorganisaties.

14.00 - 15.00 uur | Sprintreview Milieukwaliteit

We werken iteratief aan de registratieobjecten voor Milieukwaliteit in de BRO. Na ieder sprint laten we graag zien waar we met het team en mensen uit het veld aan gewerkt hebben. Ook ontvangen we graag jullie feedback op dat wat we voorleggen.

In deze sprintreview leggen we weer een volgende stap in de uitwerking van de registratieobjecten voor het domein Milieukwaliteit aan je voor.

Voor wie?

Deze sprintreview is voor iedereen die actief is bij het leveren, beheren, opvragen en gebruiken van data over de milieukwaliteit van de ondergrond: gemeenten, omgevingsdiensten, provincies, netbeheerders, rijksdiensten, adviesbureaus en andere betrokkenen bij ruimtelijke ontwikkelingen en het milieudomein.

Aanmelden

Aanmelden voor de Ketendemo en/of de Sprintreview Milieukwaliteit van 16 maart kan via onderstaande link. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 14 maart. Je ontvangt een dag voorafgaand een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen.

Vaste gast worden van de Sprintreview Milieukwaliteit kan ook. Je krijgt dan automatisch elke maand de link in je mailbox om aan de sessie deel te nemen.

BRO Softwareplein

Daarnaast willen we je wijzen op het Softwareplein, dat start om 10.00 uur. Het Softwareplein is een tweewekelijkse community of practice voor met name de softwareontwikkelaars en dataleveranciers die aansluiten op de BRO-services. De sessie heeft het karakter van een digitaal 'inloopuur'. Zo zijn recent een aantal verbeteringen van zoekfuncties in het Bronhouderportaal in nauw contact met dataleveranciers ontwikkeld. Ook delen de deelnemers oplossingen met elkaar.

Ben je softwareontwikkelaar/dataleverancier en wil je hiervoor terugkerend worden uitgenodigd, stuur dan een e-mail naar support@broservicedesk.nl.

Alle verslagen en opnames van de vorige reviewsessies en ketendemo's vind je op de Ketendag-pagina onder de desbetreffende sessie. Opnames van de sessies kun je bekijken en beluisteren via ons BRO-kanaal.

Je ontvangt deze mail, omdat je bent aangemeld voor de mailinglist BRO Ketendag. Klik op de link om je uit te schrijven of een collega aan te melden.