Uitnodiging BRO Ketendag 18 november

Uitnodiging BRO Ketendag

BRO Ketendag

Graag nodigen wij u van harte uit voor de online BRO Ketendag op donderdag 18 november.

De volgende drie sessies staan gepland:

  • Ketendemo door de productowners van ketenteams
  • Implementatiesessie domein Grondwatermonitoring
  • Reviewsessie standaardisatie

Op dezelfde dag staat in de ochtend het BRO'tje gepland van 9.00-10.00 uur. Daarom begint de Ketendag om 11.00 uur met de Ketendemo en staan de sessies gepland in de middag.

Deze dag wordt afgesloten met een feestelijk tintje: de laatste publieke consultatie van een gegevenscatalogus van tranche 4 is verwerkt met het oog op wettelijke opname in de Regeling. Daarmee zijn de standaarden van tranche 4, en daarmee fase 1 van de BRO, gereed. In de voorlopig laatste reviewsessie van het Standaardenteam wordt hier aandacht aan gegeven.

Aanmelden

Alle sessies worden digitaal aangeboden. Via onderstaande link kunt u zich tot woensdag 17 november aanmelden. U kunt via dit aanmeldformulier doorgeven aan welke sessie(s) u wil deelnemen. Per sessie ontvangt u een dag voorafgaand een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen.

Programma

11.00 - 12.00 uur | Ketendemo

Tijdens de ketendemo BRO laten we, zoveel mogelijk live, zien welke technische resultaten we in de afgelopen periode tot stand hebben gebracht. Doel van deze demo is dat wij feedback ontvangen voor de (door)ontwikkeling van onze producten.

In deze afgelopen periode hebben we gewerkt aan aanpassingen in de aanlevering van Grondwaterstandonderzoeken. Daarnaast hebben er ook verbeteringen plaatsgevonden van de interface van het Bronhouderportaal. We willen hier graag uw feedback op ontvangen. Tot slot laten we de voortgang van de registratieobjecten voor tranche 4 zien via onze roadmap.

Voor wie?

Iedereen die vanuit een technisch perspectief actief is bij het leveren, beheren, opvragen en gebruiken van ondergronddata, vanuit ingenieurs- en adviesbureaus, softwareleveranciers, waterschappen, provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat, bouw- en aannemersbedrijven, architectenbureaus en natuurbeheerorganisaties.

13.00 - 14.30  uur | Implementatiesessie domein Grondwatermonitoring

Tijdens deze implementatiesessie worden de mogelijkheden van het Bronhouderportaal getoond met betrekking tot het aanleveren van Grondwaterstandonderzoek (GLD).

Voor wie?

Deze sessie richt zicht op gebruikers van het bronhouderportaal en is geschikt voor zowel bronhouders als dataleveranciers.

15.00 - 16.00 uur | BRO standaardisatie

De publieke consultatie van de uitbreiding van de catalogus Geologisch booronderzoek met historische boormonsterbeschrijvingen (BHR-G IMBRO/A) is afgelopen. We hebben 85 reacties ontvangen. In deze sprintreview leggen we graag uit hoe we deze reacties verwerken.

Deze consultatie leidt tot de eerste iteratie waarmee historische BHR-G gegevens in de BRO komen. Graag leggen we uit welke boorbeschrijvingen u in deze iteratie kunt verwachten en welke in volgende iteraties worden toegevoegd.

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij booronderzoek (alle vakgebieden) en historische gegevens (IMBRO/A) uit de BRO wil hergebruiken.

Aanmelden Ketendag

Aanmelden voor de sessies kan via onderstaande link. Graag tot binnenkort!

Alle verslagen en opnames van de vorige Ketendagen vindt u op de Ketendag-pagina onder de desbetreffende sessie. Opnames van de sessies kunt u bekijken en beluisteren via ons BRO Kanaal.

U ontvangt deze mail, omdat u bent aangemeld voor de mailinglist BRO Ketendag. Klik op de link om u uit te schrijven of een collega aan te melden.