Uitnodiging BRO Ketendag 12 maart

Uitnodiging BRO Ketendag

Uitnodiging BRO Ketendag

Graag nodigen wij u uit voor de BRO Ketendag op donderdag 12 maart 2020. De bijeenkomst vindt plaats in het TNO kantoor in Utrecht. Dit keer is er geen gezamenlijke ketendemo van de productowners van de BRO ketenteams, in verband met het Praktijkfestival Ondergrond dat plaatsvindt op 17 maart 2020. Wel organiseren de teams van Standaardisatie en Landelijke voorziening BRO reviewsessies. Voor softwareleveranciers wordt in de ochtend de workshop 'Materiële geschiedenis Grondwatermonitoringput' georganiseerd. Bekijk onderstaand programma en meld u aan voor de BRO Ketendag op 12 maart.

  • Aanmelden BRO Ketendag 12 maart

Wat kunt u verwachten?

10:00 – 12:00 uur | Workshop Materiële geschiedenis Grondwatermonitoringput

In deze workshop wordt de materiële geschiedenis van het registratieobject Grondwatermonitoringput behandeld. Dit registratieobject onderscheidt zich van andere registratieobjecten, doordat een grondwatermonitoringput gedurende zijn looptijd een geschiedenis opbouwt. Het bouwteam van de LV-BRO heeft bij de realisatie hiervan ervaring opgedaan. Zij delen deze ervaring graag met de softwareleveranciers van de BRO, om het aansluiten hierop te vergemakkelijken. Het gaat dan met name over de concepten aanvullen en corrigeren.

Voor wie?

IT Experts en softwareleveranciers die software ontwikkelen welke aansluit op de BRO, zowel bij de productie en aanlevering als bij de uitgifte van de ondergronddata.

12.00 - 12:45 uur | Lunch

12:45 – 14.15 uur | Workshop Standaardisatie Bodem- en Grondonderzoek

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de resultaten van de praktijktoets NEN-EN-ISO norm 14688 voor Geologie en werken deze verder uit. Met de uitkomst hiervan bepalen we gezamenlijk het verdere traject voor het opstellen van de zogeheten ‘14688-catalogus’ voor Geologisch booronderzoek.

Het tweede deel van deze workshop richt zich op een verzoek vanuit het platform meetnetbeerders. Zij willen graag de mogelijkheid om optioneel vanuit een geologisch booronderzoek te kunnen verwijzen naar een grondwatermonitoringput (GMW). Dit onderwerp is zowel interessant voor stakeholders die geologisch booronderzoek uitvoeren als voor de opdrachtgevers van geologisch booronderzoek t.b.v. het zetten van GMW putten.

Voor wie?

Voor iedereen met inhoudelijke kennis als het gaat om productie en gebruik van boormonsterbeschrijvingen voor Geologisch booronderzoek: opdrachtgevers, opdrachtnemers, producenten (boorfirma, beschrijver, lab-analist, etc.) afnemers en gebruikers en softwareleveranciers.

14.30 - 16.30 uur | BRO standaardisatie – Reviewsessie Grondwaterdomeinen

De volgende onderwerpen worden besproken (wijzigingen voorbehouden):

  • Voortgang afronding grondwatermonitoring objecten met aandacht voor:
    - Grondwatermonitoring berichtencatalogus voor inname en uitgifte
    - Grondwaterstandonderzoek, verwerken consultatiecommentaar in de catalogus
  • Eerste stappen in standaardisatie van Grondwatergebruik
  • 1D ED metingen (voorheen zoutwachtermetingen), gerealiseerde onderdelen
  • Scope kaart Grondwaterdynamiek

De reviewsessie wordt afgesloten met een vooruitblik naar de komende sprints.

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij de monitoring en het gebruik van grondwater: overheden drinkwaterbedrijven, advies- en ingenieursbureaus, afnemers en gebruikers, softwareleveranciers.

Afsluiting

De dag wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden

Deelname is gratis. We vragen u om u aan (of af) te melden, zodat we de dag kunnen afstemmen op het juiste aantal personen. Daarnaast kunnen we er dan voor zorgen dat u met een gastenaccount gebruik kunt maken van de wifi. Aanmelden BRO Ketendag.

Locatie

Komt u naar locatie met de auto? U kunt parkeren op de betaald-parkeerterreinen Botanische Tuinen aan de Budapestlaan en P6 aan de Padualaan. U kunt daarna bij de receptie van TNO een gratis uitrijkaart ophalen. Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer. De middagsessies sluiten aan op de lunch. De sessies zijn alleen fysiek te volgen – er zal geen livestream zijn.

Graag tot ziens op 12 maart!

Planning

Benieuwd naar de data van de Ketendagen in 2020? Bekijk het overzicht. Klik op een datum om deze vervolgens alvast als reminder in uw agenda te zetten via de handige link: 'Plaats in agenda'

U ontvangt deze mail, omdat u bent aangemeld voor de mailinglist BRO Ketendag of Softwareleveranciersoverleg. Klik op de link om u uit te schrijven of een collega aan te melden.