Herinnering BRO'tje 27 juni

Aan de slag met 3D

Graag herinneren we je aan het BRO'tje op 27 juni. Op weg naar een 3D digitale gemeente zijn al flink wat stappen gezet. Recent leverden VNG en Kadaster een platform op dat gemeenten ondersteunt bij het zelf regelen van de toegang tot lokale 3D-data: de website 3DtilesNederland.nl. In het BRO'tje nemen de betrokken partijen je graag mee in dit project en vertellen meer over het gebruik van 3D data in gemeentelijke registraties.

Op dit moment worden geo-basisregistraties nog in 2D bijgehouden. Maar gemeenten beschikken vaak al over 3D-data. In de huidige registraties is geen plek voor 3D en dus wordt deze data letterlijk ‘platgeslagen’ en niet structureel bijgehouden. Dat kan efficiënter en daarom ontwikkelde de VNG voor gemeenten een toekomstbeeld over het opbouwen en beschikbaar maken van een actuele 3D data bij de bron: 3D-inwinnen en samenstellen, 3D-beheer en 3D-ontsluiting. Dit toekomstbeeld heeft als werktitel ‘Bouwen aan een een 3D digitale gemeente’ en bouwt voort op de resultaten van het programma Totaal Driedimensionaal (T3D).

d3tiles2-1024x535 (1)

Tijdens het BRO'tje vertelt de VNG samen met de gemeente Rotterdam en gemeente Amsterdam meer over de resultaten van het project en het vervolg daarvan. Aan de hand van de website 3DtilesNederland.nl zullen zij vooral veel praktijkvoorbeelden van het werken met lokale 3D data laten zien, onder meer in combinatie met landelijke 3D data.

Datum en tijdstip

Het BRO'tje wordt samen met het programma Zicht op Nederland - Datafundament georganiseerd en vindt plaats op donderdag 27 juni van 10.00 tot 11.30 uur. Let op: dit BRO'tje start dus een uurtje later dan normaal.

Aanmelden

Wil je het BRO'tje bijwonen? Meld je dan aan via het formulier! Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 25 juni. Je ontvangt een dag voorafgaand aan de sessie per mail een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen. Als je bent ingeschreven als vaste gast, hoef je je uiteraard niet aan te melden.

Je ontvangt dit nieuws, omdat je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.