Uitnodiging BRO'tje 11 april

Omdat elke druppel telt

We zijn 2024 begonnen met grondwaterstanden die hoog zijn voor de tijd van het jaar. Maar de structurele droogteproblemen zijn daarmee niet opgelost. Welke maatregelen zetten waterschappen in tegen de droogte en welke rol spelen grondwaterdata daarbij? In een BRO’tje op 11 april nemen we een kijkje in de praktijk van Waterschap De Dommel in Brabant en gaan in gesprek met BRO-expert Erik Simmelink. Je bent van harte uitgenodigd!

Het waterschap De Dommel heeft een bijzondere positie met hoge zandgronden en hellend gebied, waardoor het water (te) snel wegstroomt. Tijdens dit BRO’tje vertelt Droogtecoördinator Lonneke Schilte van het waterschap hoe zij samenwerkt met hydrologen om tot bruikbare informatieproducten te komen. Haar collega Fons van Hout (adviseur monitoring) laat zien hoe de gegevens van verschillende monitoringnetten worden gebruikt in hun grondwaterportaal. Het is een van de instrumenten waarmee het waterschap effectief beleid kan maken voor beheer van het waterschapsgebied. Het goed kennen van het water- en bodemsysteem is best ingewikkeld. In gesprek met grondwaterexpert Erik Simmelink van de Geologische Dienst Nederland (TNO) wordt duidelijk waarom.

Samenwerken: waterschappen en gemeenten

Eén ding is duidelijk: meer data en kennis van de ondergrond is nodig voor de toekomst van Nederland. De Basisregistratie Ondergrond speelt hierin een belangrijke rol. Zo kan een gemeente een waterschap helpen en een waterschap een gemeente. Ontdek dat en meer tijdens dit BRO’tje.

brotje-11april2024

Datum en tijdstip

Het BRO'tje vindt plaats op donderdag 11 april van 9.00 tot 10.00 uur.

Aanmelden

Wil je het BRO'tje bijwonen? Meld je dan aan via het formulier! Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 9 april. Je ontvangt een dag voorafgaand aan de sessie per mail een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen. Als je bent ingeschreven als vaste gast, hoef je je uiteraard niet aan te melden.

Je ontvangt dit nieuws, omdat je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.