Uitnodiging BRO'tje 16 november

Uitnodiging BRO'tje

bro_brotje_header

Graag nodigen wij je uit voor het BRO'tje op donderdag 16 november van 9.00 - 10.00 uur. In dit BRO’tje gaan we in op de waarde van Aardkundig erfgoed en hoe dit bij kan dragen aan actuele en toekomstige ruimtelijke vraagstukken. Hierbij zijn ook actuele, gedetailleerde en betrouwbare data en informatie van groot belang. En precies daar komt de BRO in beeld.

Inhoud van het BRO'tje

Aardkundig erfgoed vertelt het verhaal van de natuurlijke vorming van het landschap door te onderzoeken hoe reliëf, bodem, ondergrond, water en menselijke handelen samenkomen. Begrip en zichtbaarheid van aardkundig erfgoed is essentieel om water en bodem sturend te laten zijn bij landinrichting.

1920px-20221019_Ruinen_-_Dwingelderveld_AIR2S-01059

Over Aardkundig erfgoed

Aardkundige fenomenen vormen mede de basis van het huidige cultuurlandschap en zijn van groot belang bij gebiedsbeheer en natuurinrichting. Aardkundig erfgoed moet letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet worden. Daarom zetten Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Wageningen Environmental Research en TNO zich gezamenlijk in om dit erfgoed onder de aandacht te brengen. Dat doen zij onder meer door inspirerende praktijkvoorbeelden te delen over hoe geomorfologie, bodem en ondergrond gebruikt worden voor waterbeheer, natuurbeheer en gebiedsontwikkeling.

Sprekers

  • Harm-Jan Pierik (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Tom Harkema (Wageningen Environmental Research)

Datum en tijdstip

Het BRO'tje vindt plaats op donderdag 16 november van 9.00 tot 10.00 uur.

Aanmelden

Wil je het BRO'tje bijwonen? Meld je dan aan! Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 14 november. Je ontvangt een dag voorafgaand aan de sessie per mail een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen. Als je bent ingeschreven als vaste gast, hoef je je uiteraard niet aan te melden.

Je ontvangt dit nieuws, omdat je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.