Herinnering BRO'tje 16 november

Herinnering BRO'tje 16 november

bro_brotje_header

Graag herinneren we je aan het BRO'tje van donderdag 16 november van 09.00 - 10.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd! In dit BRO’tje gaan we in op de waarde van Aardkundig erfgoed en hoe dit bij kan dragen aan actuele en toekomstige ruimtelijke vraagstukken. Hierbij zijn ook actuele, gedetailleerde en betrouwbare data en informatie van groot belang. En precies daar komt de BRO in beeld.

Inhoud van het BRO'tje

Aardkundig erfgoed vertelt het verhaal van de natuurlijke vorming van het landschap door te onderzoeken hoe reliëf, bodem, ondergrond, water en menselijke handelen samenkomen. Aardkundige fenomenen vormen mede de basis van het huidige cultuurlandschap en zijn van groot belang bij gebiedsbeheer en natuurinrichting. Begrip en zichtbaarheid van aardkundig erfgoed is essentieel, bijvoorbeeld om water en bodem sturend te laten zijn bij landinrichting. Provincie Noord-Brabant wil het aardkundige landschap een rol laten spelen bij de ruimtelijke planvorming en werkt daarom hard mee aan de actualisatie van de geomorfologische kaart.

1920px-20221019_Ruinen_-_Dwingelderveld_AIR2S-01059

Sprekers

  • Harm-Jan Pierik (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Tom Harkema (Wageningen Environmental Research)

Datum en tijdstip

Het BRO'tje vindt plaats op donderdag 16 november van 9.00 tot 10.00 uur.

Aanmelden

Wil je het BRO'tje bijwonen? Meld je dan aan! Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 14 november. Je ontvangt een dag voorafgaand aan de sessie per mail een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen. Als je bent ingeschreven als vaste gast, hoef je je uiteraard niet aan te melden.

Je ontvangt dit nieuws, omdat je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.