Uitnodiging BRO'tje 14 september

Uitnodiging BRO'tje

bro_brotje_header

Graag nodigen wij je uit voor het BRO'tje op 14 september van 9.00 - 10.00 uur. Dit webinar gaat over het programma Digitale Stad van de gemeente Rotterdam.

Ben je klaar voor de nieuwe werkelijkheid? Dan laten we je hiermee graag kennis maken in het webinar 'Nieuwe werkelijkheid: De Digitale Stad'. Ver van je bed? Helemaal niet!

Inhoud van het BRO'tje

Tijdens het BRO'tje neemt Roland van der Heijden, visionair bij de gemeente Rotterdam, ons mee in het denken over een digitale stad. In die stad is data geen eindproduct en is digitalisering meer dan een trend. Het is een nieuwe manier van kijken naar je dorp, stad, gebied en land: de digitale werkelijkheid is zo dominant aanwezig, dat die invloed heeft op de bestaande stad. Het is een autonome werkelijkheid die zich meer en meer verweeft met alle facetten van ons leven. De digitale tweeling is hierbij nog maar het begin.

DS Infographic DigitaleStad Werkelijkheden (4)

Aan de slag met de digitale stad

Als je de fysieke en sociale wereld verbindt met de digitale werkelijkheid, dan roept dat vragen op als: wat moet ik doen met dit plein in deze wijk? Vroeger kwam de jeugd daar samen, nu is de sociale wereld geconcentreerd in app’s en virtuele omgevingen. Is dit plein dan niet meer nodig, of is het juist heel erg nodig om de jeugd weer naar buiten te krijgen? En hoe moet het er dan uitzien?

Rotterdam werkt momenteel aan het op orde krijgen van de onderliggende digitale infrastructuur die in de digitale stad nodig is. Daarna volgen toepassingen. Het hebben van een pro-actieve houding en experimenterend leren zijn in dit programma belangrijke uitgangspunten.

Spreker:

  • Roland van der Heijden | Programmamanager Digitale Stad bij Gemeente Rotterdam

Datum en tijdstip

Het BRO'tje vindt plaats op donderdag 14 september van 9.00 tot 10.00 uur. Omdat dit onderwerp voor een bredere groep interessant is, zijn voor dit webinar ook betrokkenen vanuit het programma Zicht op Nederland uitgenodigd.

Aanmelden

Benieuwd naar dit BRO'tje? Meld je dan aan! Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 12 september. Je ontvangt een dag voorafgaand aan de sessie per mail een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen. Als je bent ingeschreven als vaste gast, hoef je je uiteraard niet aan te melden.

Je ontvangt dit nieuws, omdat je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.