Uitnodiging BRO'tje 7 oktober

Graag nodigen wij u van harte uit voor het BRO'tje op 7 oktober van 9.00 - 10.00 uur. In dit webinar laten waterschappen zien hoe zij omgaan met water in hun gebied en strategisch waterbeheer toepassen.

Grondwater in de praktijk:
Strategisch waterbeheer bij waterschappen

Hoe gaan waterschappen om met het water in hun gebied? Welke keuzes kunnen zij maken om voeten droog te houden, natuur en landbouw te ondersteunen en te werken aan een duurzame inrichting van het landelijk gebied?

Na de hevige buien en de overstromingen afgelopen zomer in Limburg is weer duidelijk geworden dat klimaatverandering een serieus probleem is. Waterschappen hebben er hun handen aan vol en zijn al eeuwenlang verantwoordelijk voor ons waterbeheer. Ook hebben ze al heel lang te maken met belangentegenstellingen. Want wat voor de landbouw of het wonen goed is, is niet altijd goed voor de bodemdaling of de natuur.

De BRO-gegevens, van boor- en grondwatergegevens tot de ondergrondmodellen, kunnen waterschappen ondersteunen bij het maken van integrale keuzes. Een visie op strategisch (grond)watermanagement, bijvoorbeeld vastgelegd in een Omgevingsplan, kan zowel kansen bieden voor de groene als de blauwe sector.

In dit BRO’tje laten we waterschappen aan het woord die laten zien hoe zij afwegingen maken in een aantal gebiedsspecifieke projecten.

Datum en tijdstip

Het BRO'tje vindt plaats op donderdag 7 oktober van 9.00 tot 10.00 uur.

Aanmelden BRO'tje 7 oktober

Meld u nu aan voor dit BRO'tje! Aanmelden kan tot woensdag 6 oktober. U ontvangt een dag voorafgaand aan de sessie per mail een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen.

U ontvangt dit nieuws, omdat u bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.