Grondwaterputten dagelijks actueel

Gepubliceerd 10 juli 2020

De updates van de services voor grondwatermonitoringputten (GMW) in PDOK zijn vanaf nu geautomatiseerd. Dat betekent dagelijks actuele gegevens in plaats van wekelijks. Dit levert kwaliteit en tijdbesparing op in het beheer. Bij PDOK zijn nu ook de nieuwe WMS-service en de Atomfeed voor de grondwaterputten beschikbaar gesteld. De WMS bevat de dagelijks actuele grondwaterputten-kenset en de Atom bevat dagelijks de volledige put-gegevens als downloadbare Geopackage.

In de Atom-service zit de complete dataset van de grondwatermonitoringputten. Dat is handig voor analyse in een eigen GIS-systeem en om zo combinaties met andere datasets te maken. De Atomfeed heeft ook een mechanisme dat de gebruiker wijst op nieuwe updates.

Nieuwe URL-strategie PDOK

Inmiddels heeft PDOK haar aanpak voor service-URL’s herzien. Want datamodellen en webservices veranderen en dat leidt in veel gevallen tot nieuwe URL’s. Bovendien is er nu de mogelijkheid om uniforme en simpelere URL’s te maken. Er is een overgangsperiode voor gebruikers als het gaat om de oude URL’s.

Let op: stap over op nieuwe URL’s

Op basis van de nieuwe is de WFS nog tot 1 oktober beschikbaar. Daarna volgt uitfasering. PDOK verzoekt iedereen die nog met deze WFS werkt, om zo spoedig mogelijk over te stappen op de nieuwe URL’s. De oude URL’s krijgen geen update meer.

De nieuwe URL's zijn:


Zie ook

Lees ook het nieuwsbericht URL-strategie PDOK