Publieke consultaties: suggesties verwerkt

Gepubliceerd 6 april 2020

Voor de standaarden van 5 registratieobjecten uit Tranche 3 zijn de reacties verwerkt uit de publieke consultatie van eind 2019. Een overzicht van de reacties en antwoorden is nu beschikbaar op de site. U kunt ook de 0.99 versies van de catalogi op de site terugvinden. Binnenkort zijn ook de gebruikersvriendelijke versies van de catalogi online beschikbaar.

Eind 2019 zijn publieke consultaties gehouden voor de standaarden van:

  • Grondwaterstandonderzoek
  • Bodemkundige boormonsteranalyse
  • Bodemkundige wandmonsteranalyse
  • Geologische boormonsterbeschrijving
  • Geotechnische boormonsteranalyse 2

Inmiddels is de feedback verwerkt die is binnengekomen via de publieke consultatie. Iedereen die heeft bijgedragen, heeft hierover bericht gekregen. Van alle reacties is een overzicht gemaakt, waarin ook is terug te vinden hoe die zijn verwerkt.

Terugkoppeling

Het team Standaarden heeft de conceptversies (0.99) van de catalogi opgeleverd voor grondwaterstandonderzoek en geologische boormonsterbeschrijving. Voor de overige registratieobjecten zijn er aanvullingen gemaakt op bestaande catalogi. U vindt de catalogi op de pagina Standaarden en binnenkort ook op de pagina van het betreffende registratieobject.

Hiermee is al veel werk verricht voor Tranche 3. Nu gaat het bouwteam aan de slag en u kunt zich alvast inlezen.

Al eerder in 2019 is de publieke consultatie gehouden voor Grondwatersamenstellingsonderzoek en Grondwatermonitoringnet. Ook die catalogi zijn terug te vinden op de site.

Van 0.99 naar 1.0

De conceptversies 0.99 van de catalogi moeten nog vastgesteld worden door de Programma Stuurgroep van de BRO. Ook moeten de catalogi juridisch vastgelegd en gepubliceerd worden op wetten.nl van de Rijksoverheid. Dat duurt een aantal maanden. Zodra dat is gebeurd, vervangen we op de site de conceptversie door de 1.0 versie. De verwachte datum van inwerkingtreding is 1 januari 2021.

Gebruikersvriendelijke versie

Alle inleidende hoofdstukken in de catalogi willen we als programma BRO niet juridisch vastleggen. Maar voor iedereen die werkt met de BRO, zijn die inleidende hoofdstukken juist heel prettig. Daarom zetten we ook een gebruikersvriendelijke versie van alle catalogi van de Tranche 3-objecten online. Houd daarvoor onze nieuwsberichten in de gaten.