Nieuwe versie Bronhouderportaal live

Gepubliceerd 13 december 2019

De techniek achter het Bronhouderportaal is vernieuwd. Het portaal staat in een nieuwe omgeving. Dit geeft helderheid voor de gebruiker en maakt het portaal beter te beheren. Ook zijn er nieuwe functies bijgekomen en zijn verbeteringen doorgevoerd.

Vrijdag 6 december jl. is het Bronhouderportaal gemigreerd naar een nieuwe moderne omgeving die gebruik maakt van OpenShift en Kubernetes. Dit platform maakt gebruik van virtuele containers. Met deze techniek is de omgeving nog beter te beheren en eenvoudiger schaalbaar in onze overheidscloud. Dat biedt voordelen voor het toekomstige beheer en onderhoud van het Bronhouderportaal.

Voordelen voor de gebuiker

Ook als gebruiker heeft u voordeel van deze nieuwe omgeving. Zo is het inlogscherm veranderd en kunt u direct zien op welke omgeving u zit: de blauwe productieomgeving of de groene demo-omgeving.  Dat voorkomt fouten met het inloggen. En u kunt nu ook met uw eHerkenningsaccount inloggen op de Demo-omgeving.

Inloggen

Vanwege de migratie was het voor gebruikers die inloggen met hun e-mailadres nodig om hun wachtwoord opnieuw in te stellen. Deze gebruikers hebben een mailbericht van ons ontvangen. Dat bericht is geen spam, u kunt gewoon de instructie volgen. Als u inlogt met eHerkenning heeft u dit bericht niet gehad, voor u is het inloggen niet veranderd.

Nieuwe functies

Met de migratie zijn er ook nieuwe functies bijgekomen. Er zijn onder meer nieuwe  rapportage- en notificatiemogelijkheden bijgekomen. En verder zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd. Als u precies wilt weten wat er gewijzigd is, lees dan de releasenotes .

Vragen? Neem contact op met de BRO Servicedesk