16 januari: BRO ketendemo-dag

Datum
Plaats in agenda
Locatie
TNO, Princetonlaan 6 in Utrecht
Omschrijving

Wat kunt u verwachten?

Bekijk het programma van de BRO Ketendemo-dag op 16 januari 2020.

9.00 – 11.45 uur | BRO standaardisatie

Workshop BRO Geologisch booronderzoek : de standaard volgens NEN-EN-ISO 14688 en de analyses

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de resultaten van de praktijktoets NEN-EN-ISOnorm 14688 voor Geologie en werken deze verder uit. Met de uitkomst hiervan bepalen we gezamenlijk het verdere traject voor het opstellen van de zogeheten ‘14688-catalogus’ voor Geologisch booronderzoek.

Het tweede deel van deze workshop richt zich op de analyses die binnen het Geologisch booronderzoek worden uitgevoerd. De standaard hiervoor is onderdeel van tranche 4 van de BRO. In deze sessie willen we informatie en behoeftes van onze stakeholders ophalen – dit dient als input voor de binnenkort vast te stellen scopedocument.

Voor wie?

Voor iedereen met inhoudelijke kennis als het gaat om productie en gebruik van boormonsterbeschrijvingen voor Geologisch booronderzoek: opdrachtgevers, opdrachtnemers, producenten (boorfirma, beschrijver, lab-analist, etc.) afnemers en gebruikers, softwareleveranciers

12.00 – 13.00 uur | Ketensessie – Wat levert standaardiseren ons op?

Voor wie?

Voor iedereen die bij de BRO betrokken is en even afstand wil nemen van de dagelijkse inhoud. En open staat voor verrassende filosofische inzichten. Wat helpt ons daarbij meer dan de good old Lego steentjes? Voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

Wanneer je in alle rust een broodje wilt eten mag dat natuurlijk ook.

13.15 - 16.00 uur | BRO standaardisatie – Sprint Reviewsessie Grondwater

In deze sessie behandelen we zowel het domein Grondwatermonitoring  als het ‘nieuwe’ domein Grondwatergebruik. We presenteren de roadmap voor 2020 die laat zien dat de aandacht van het team meer en meer richting het domein grondwatergebruik zal gaan. Naast de roadmap komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Resultaat van de Publieke Consultatie Grondwaterstandonderzoek
  • Grondwaterstandonderzoek en Grondwatermonitoringnet - berichtencatalogi
  • Status verkenningen ‘Zoutwachtermetingen’ en ‘waterspanningsmetingen’
  • Resultaat van de scope workshop Grondwatergebruik

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij grondwaterbeheer, zowel vanuit het perspectief van monitoring als vanuit het perspectief van gebruik : overheden drinkwaterbedrijven, advies- en ingenieursbureaus, afnemers en gebruikers, softwareleveranciers.

Meer informatie

In de ochtend en in de middag zijn er twee verdiepende sessies van het team BRO Standaardisatie op dezelfde locatie:

  1. Workshop Geologisch booronderzoek: inventarisatie van de Geologische analyses en gebruik van de NEN-EN-ISO 14688
  2. Sprintreviewsessie Grondwater

Tijdens lunchtijd gaan we in een interactieve lunchsessie aan de slag met het concept standaardisatie.

Bijzonderheden

Komt u naar locatie met de auto? U kunt parkeren naast het kantoor van TNO op parkeerplaats zone A. Een dag-parkeerpas voor achter uw raam kunt u ophalen bij de receptie. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer.