Leeshoekje

Speuren onder de grond + kartonnen zaklamp

Auteur: Studio Stampij

Inhoud:

Een zoek- en (voor)leesboek. Het boek begint eerst met een educatief stuk over het onderwerp. Hier kom je ook de kartonnen zaklamp tegen. Vervolgens begint er een verhaal.  De rechterpagina is nu nog donker, maar als je de zaklamp hier achter plaatst ontstaat er een lichtbundel, net echt! Met de zaklamp kan er samen gezocht worden naar de afgebeelde dikgedrukte woorden. Zo lees je samen interactief een boek.

Onder de grond/Onder water

Auteur: Aleksandra en Daniel Mizielinscy

Inhoud:

Dit boek neemt je mee diep onder de grond en onder water naar indrukwekkende plekken waar geen mens ooit is geweest. Twee boeken in een: de ene helft van het boek speelt zich af onder de grond, als je het boek omdraait ben je onder water. Kom alles te weten over grotten, mijnen, dieren die leven onder de grond, vulkanen, duikboten, loopgraven, tunnels, fossielen en zoveel meer.

De grond onder je voeten

Auteur: Charlotte Guillain en Yuval Zommer

Inhoud:

Wat bevindt er zich in de grond onder je voeten? In dit prentenboek met een 2,5 meter lange uitklappagina vind je in de bovenlaag buizenstelsels, kabels, allerlei dieren, het riool en archeologische vondsten. Nog lager rijdt de metro, en weer lager zijn er allerlei soorten afzettingsgesteenten met metalen en mineralen. Dat deel van ca. 35 km diep noemt men de aardkorst. Maar daaronder is nog veel meer te vinden, tot je meer dan 6300 km verder bij het middelpunt van de aarde beland bent. Bij dat punt aangekomen, kan de leporello (de uitklapbare pagina van 2,5 meter) omgedraaid worden en gaat de reis weer omhoog.

Leven in de bodem

Auteur: John Farndon

Inhoud:

In dit boek wordt uitgelegd wat de bodem is en wat er in de verschillende soorten bodems zit, zoals microscopisch bodemleven. Er wordt verteld welke planten gedijen op welke grond, en er wordt verteld over bodeminsecten en gravende dieren. Achterin het boek is een pagina opgenomen met de onderverdeling in soorten van bodemdieren.

Het grote boek over de aarde

Auteur: Mark Brake

Inhoud:

Ontdek hoe aarde, lucht, vuur en water de aarde hebben vormgegeven en alles hebben gecreëerd wat nu bestaat. Een 256 pagina's tellend dik boek vol met feiten, prachtige foto's en illustraties om meer te leren over het heden en verleden van onze planeet!