Uitnodiging BRO'tje 15 juni

Preview BRO 3D services: De ondergrond in jouw 3D-omgeving

Let op: gewijzigde datum en ander tijdtip:

15 juni van 10.00 uur - 11.00 uur

Wil je boven- en ondergrond makkelijk kunnen combineren in 3D? Dan helpt dit BRO’tje je verder!

Je kunt binnenkort aan de slag met de BRO 3D services. Daarmee maken we het werken met 3D-data en -modellen voor een brede groep bedrijven en overheden laagdrempeliger. Tijdens dit BRO’tje krijg je een preview te zien van de manier waarop deze 3D-data met bestaande technologie ontsloten worden via open dataplatforms en API’s. Dat doen we eerst voor ESRI-software en daarna volgen andere open source platforms, zodat je de BRO rechtstreeks in je eigen GIS-omgeving kunt toevoegen.

Webservices

Tot nu moeten gebruikers van ondergronddata en BRO-modellen deze zelf downloaden en bewerken om deze in geografische software toe te passen. Door data en modellen te ontsluiten als 3D webservices via een API-interface zijn deze rechtstreeks te gebruiken in een aantal standaard 3D-viewers (ArcGIS en CesiumJS versie 1.99) en game engines (als Unity en Unreal via SDK’s). Hiervoor worden open OGC-standaarden gebruikt.

Concreet betekent dit dat vanaf medio 2023 de modellen GeoTOP, REGIS II, en datasets van grondwatermonitoringputten en de grondwaterstanden en sonderingen rechtstreeks in software te gebruiken zijn.

Wil je hier meer over weten en wil je een preview van de eerste versie? Kom dan naar het BRO’tje op 15 juni over BRO 3D services. We laten zien wat je straks kunt en hoe je de services kunt gebruiken.

Aanmelden

Datum en tijdstip zijn veranderd, omdat het BRO’tje voor één keer onderdeel is van de live Ketendag op 15 juni. Je kunt zowel online als live deelnemen!

Ben je benieuwd hoe de BRO 3D services eruit gaan zien? Meld je aan via het inschrijfformulier van de Ketendag! Je kunt het BRO’tje ook live volgen. In juni ontvang je meer informatie over je deelname.

NB Later in juni zijn er ook twee werksessies voor GIS-experts. Vind je dat je daar ook voor uitgenodigd moet worden? Mail dan naar: support@broservicedesk.nl.

Je ontvangt dit nieuws, omdat je bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.