Nieuwe werkelijkheid: De Digitale Stad

Over dit BRO'tje

Ben je klaar voor een nieuwe werkelijkheid? Dan laten we je graag kennis maken met de digitale werkelijkheid in het webinar ‘De Digitale Stad’. Ver van je bed? Helemaal niet!

In dit webinar neemt Roland van der Heijden, visionair bij de gemeente Rotterdam, ons mee in het denken over een digitale stad. In die stad is data geen eindproduct en is digitalisering meer dan een trend. Het is een nieuwe manier van kijken naar je dorp, stad, gebied en land: de digitale werkelijkheid is zo dominant aanwezig, dat die invloed heeft op de bestaande stad. Het is een autonome werkelijkheid die zich meer en meer verweeft met alle facetten van ons leven. De digitale tweeling is hierbij nog maar het begin.

ds-infographic-digitalestad-werkelijkheden-4- (1)

Aan de slag met de digitale stad

Als je de fysieke en sociale wereld verbindt met de digitale werkelijkheid, dan roept dat vragen op als: wat moet ik doen met dit plein in deze wijk? Vroeger kwam de jeugd daar samen, nu is de sociale wereld geconcentreerd in app’s en virtuele omgevingen. Is dit plein dan niet meer nodig, of is het juist heel erg nodig om de jeugd weer naar buiten te krijgen? En hoe moet het er dan uitzien?

Rotterdam werkt momenteel aan het op orde krijgen van de onderliggende digitale infrastructuur die in de digitale stad nodig is. Daarna volgen toepassingen. Het hebben van een pro-actieve houding en experimenterend leren zijn in dit programma belangrijke uitgangspunten.

Terugkijken

Presentatie

BRO'tje 14 september 2023 - Nieuwe werkelijkheid- De Digitale Stad (pdf, 5.2 MB)