Uitnodiging BRO'tje 24 juni

Graag nodigen wij u van harte uit voor het BRO'tje op 24 juni van 9.00 - 10.00 uur. In dit bijzondere webinar neemt Stephan Mantel u mee door het Wereldbodemmuseum. Het museum heeft een unieke collectie van zo’n 1200 bodemprofielen uit 80 landen.

Wereldbodemmuseum: het verhaal van de bodem

Aan de hand van deze (3D-)profielen laat Stephan de grote diversiteit aan bodems en hun eigenschappen zien. Veel van deze bodems hebben unieke verhalen die verband houden met bredere thema’s als bijvoorbeeld klimaatverandering en voedselzekerheid. Wat hebben de dijkdoorbraak in Wilnis en de Franse revolutie met de bodem te maken? Het antwoord daarop en andere zaken komen aan bod in de ronde langs de unieke collectie van het wereldbodemmuseum.

Fenny van Egmond van WENR vertelt over hoe de Europese Unie en de het Global Soil Partnership/Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) bodeminformatie inwinnen en ontsluiten. En welke rol het International Soil Reference and Information Centre (ISRIC) daarin vervult. Beide organisaties worden voor wat betreft hun bodeminformatie gevoed door tal van nationale organisaties. Voor Nederland is dat uiteraard de Basisregistratie Ondergrond.

Het belooft een bijzonder webinar te worden waarbij Stephan een online rondleiding in het Wereldbodemmuseum verzorgt. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen.

Presentatie door:

  • Stephan Mantel - Hoofd Wereldbodemmuseum en senior researcher land management planning bij WENR
  • Fenny van Egmond - Soil sensing bij ISRIC en WENR

Voor wie?

Dit webinar is voor iedereen die meer wil weten over bodemprofielen uit de hele wereld en de informatie die ze geven.

Aanmelden BRO'tje 24 juni

Meld u nu aan voor dit BRO'tje! Aanmelden kan tot woensdag 23 juni. U ontvangt per mail een dag voorafgaand aan de sessie een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen.

U ontvangt dit nieuws, omdat u bent ingeschreven voor de BRO nieuwsbrief. Collega inschrijven voor de BRO nieuwsbrief of uitschrijven? In- of uitschrijven nieuwsbrief.