Nieuwe versie BROloket live!

Gepubliceerd 13 maart 2024

De nieuwe versie van BROloket staat live. Afgelopen jaar heeft het BRO-team bij TNO hard gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid en aan allerlei zaken ‘onder de motorkap’. De bèta-versie is afgelopen maanden al door velen van jullie bekeken en beproefd.

Gebruiksvriendelijker

De meeste functionaliteit is meegenomen van het oude naar het nieuwe loket, maar dan in een moderner jasje. De kaart blijft interactief: je kunt gemakkelijk tussen objecten wisselen en deze aan je bestelling toevoegen. Ook de visualisaties zijn onderhanden genomen en uniform gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de visualisatie van waterstanden en boorprofielen. Verder heeft het BRO-team het mogelijk gemaakt om voor BRO-objecten een ‘terugmelding’ op de kaart te doen. Zie je een issue in de data? Dan kun je dat op die manier melden.

Onder de motorkap

De broncode is ook bijna volledig vernieuwd en maakt nu gebruik van zogeheten publieke REST API-services.  Een modernisering die zorgt voor grote verbeteringen. Zo kan het BRO-team makkelijker aanpassingen doen, de interactie verloopt vloeiender en het loket is ook beter te beheren. Ook is software klaargemaakt voor de nieuwe Kubernetes-omgeving van TNO. Dit betekent een grote stap in de schaalbaarheid: als de vraag groter wordt, dan groeit de capaciteit mee.

Stap voor stap nog beter

Komende tijd werkt het BRO-team verder aan nieuwe features en het toevoegen van nieuwe objecttypes, zoals het mijnbouwdomein en milieukwaliteit in de BRO. Daarnaast werkt het team verder aan performance-verbeteringen en nieuwe features. Zo wordt bijvoorbeeld de GIS-software stack (koppeling met de opgeslagen data) vernieuwd, dat weer meer mogelijkheden zal bieden.

Kijk rustig rond op het vernieuwde BROloket en laat je feedback achter.


Meer informatie

De complete lijst met verbeteringen van het BROloket vind je in dit nieuwsbericht.